- Hun er en av mine helter

Hun jobbet for forsoning istedenfor straff og hevn. Men 22. juli for ett år siden ble Kjersti Berg Sand drept i terrorangrepet.

TIL DET MØRKESTE : 22. juli i fjor gikk fra det lyseste til det mørkeste. Knut Storberget dro fra ferieparadiset på Sørlandet og var på vei til hytta i Engerdal da terroristen slo til mot regjeringskvartalet og deretter mot ungdommene på Utøya. Storberget mistet gode kolleger i Justisdepartementet. I dag hedrer han sine helter. Foto: Erling Slyngstad Hægeland.
TIL DET MØRKESTE : 22. juli i fjor gikk fra det lyseste til det mørkeste. Knut Storberget dro fra ferieparadiset på Sørlandet og var på vei til hytta i Engerdal da terroristen slo til mot regjeringskvartalet og deretter mot ungdommene på Utøya. Storberget mistet gode kolleger i Justisdepartementet. I dag hedrer han sine helter. Foto: Erling Slyngstad Hægeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun er en av Knut Storbergets helter. I morgen skal han avduke minnesmerket over terrorofrene på hennes hjemsted, Sand i Nord-Odal. For Knut Storberget er hun en av Justisdepartementets store helter.

Folka mine Tre kvart år etter at han gikk av som justisminister, snakker han fortsatt om «folka mine». De som fortsatte jobben med stortingsmeldinger og statsbudsjett så fort de fikk skaffet seg en PC og et provisorisk arbeidssted. Det er det han savner mest fra jobben som justisminister, «de flotte folka» og nærheten til dem.

Forbrytelse, straff og forsoning - Kjersti jobbet med forsoning, og var sekretær i en arbeidsgruppe som vurderte alternative virkemidler i strafferetten, stormøter med ungdom, konfliktråd og såkalte gjenopprettende prosesser der gjerningsmann må møte offeret og gjøre opp for seg. Hun drev og skrev ferdig rapporten, og var på jobb den fredagen, midt i fellesferien. Hun skulle bare ut og få seg noe å spise. Så smeller det. At hun, som var det mennesket jeg kjente best i byråkratiet, og som var sekretær i denne gruppa som handlet om å tenke annerledes om straff, mister livet så brutalt, er nesten ikke til å bære, sier Storberget til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer