Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hun er en engel»

Ari Behn smiler fra øre til øre. Han strekker ut hendene og forteller at engelen er 50 cm lang og veier 3,516 kilo. Seint i går kveld fikk de nybakte foreldrene besøk av et stolt kongepar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen og dronningen ble smuglet inn bakveien til fødeklinikken ved midnatt. To timer tidligere hadde en gledestrålende Ari Behn sjarmert et samlet pressekorps.

- Hun er så pen. Jeg har aldri sett noe så vakkert. Dette er den største dagen i hele mitt liv, sier den nybakte pappaen.

- Det øyeblikket Maud Angelica ble lagt på magen til Märtha vil jeg aldri glemme - å se dem sammen, sier han beveget.

Lik en engel

Dagbladet spør Ari Behn om navnet Angelica betyr «lik en engel». Behn stråler opp og slår ut med armene.

- Det stemmer det. Hun er engel, sier Behn til Dagbladet. Navnet dukket opp for første gang i Trondheim under bryllupet. Omtrent samtidig for begge, bedyrer forfatteren. Og legger til:

- Babybehn er pen. Hun er så pen. Han holder opp hendene for å vise hvor stor hun er.

- Hun er en vakker, gyllen halvmeter, ler han.

Allerede klokka 06.00 i går fikk prinsesse Märtha Louise de første riene.

- Märtha var helt rolig og sa at hun ville vente med å dra til sykehuset. Ganske snart kom riene med bare fire minutters mellomrom, og rundt klokka 14.30 dro vi til Rikshospitalet, sier Behn.

Han forteller at prinsessen ikke ville bruke smertestillende, men valgte akupunktur. Den erfarne akupunktøren Anette Koppang (47) satte nålene på prinsessen under fødselen. Det er Koppang som har kurset jordmødrene ved Rikshospitalet i den smertelindrende metoden.

- Stikkene forsterker kroppens egne aktiviteter under fødselen, og er et godt alternativ til smertestillende medikamenter. Den fødende vil oppleve å være mer med på sin egen fødsel, sa Koppang til Dagbladet dagen før fødselen.

Vil være mann

- Märtha er verdens tøffeste. Jeg har ikke sett på maken. Hun er spesielt tøff, sier han om kona.

Han innrømmer at det ble tøft også for ham.

- Jeg strøk henne over panna og ga henne saft og vann. Men jeg måtte ta telling et par ganger. Det er utrolig sterkt å se den du elsker lide slik - og høre brølene, sier Ari.

Han medgir at han ikke var helt stø på hånda da han klippet navlestrengen.

- Jeg vet ikke om det var med stø hand, sier han og kikker bort mot jordmor Bente Rønnes. Hun nikker. - Det er bare i det siste at menn har hatt anledning til å delta på fødsler. Min far var ikke med da jeg ble født. Det er vanskelig å trenge inn i kvinneverdenen, sier han.

- Nå har jeg lyst til å føle meg som en mann. Enten skyte en bjørn eller hogge en stor stein, sier Behn spøkefullt.

Den lille piken ble født med blå øyne, men Ari tror hun kommer til å få brune øyne.

- Hun har mine skrå øyne. Ellers likner hun på sin mor, sier han.

- Hun er så pen, gjentar han.

- Hvordan var det å bli slått på målstreken av kompisen din Trond Giske?

- Ja, tenk det. Min beste venn og jeg fikk hver vår datter på samme dag. Det er helt utrolig at det går an, hvor store odds er det for at noe slikt skal skje, spør Behn vantro.

Skjemme bort faren

Ari forteller at både Märtha og Maud Angelica er i god form.

- Vi visste ikke på forhånd at det skulle bli ei jente, men vi hadde det på følelsen. Jeg ønsket meg litt ei lita jente, men den siste tida tenkte jeg at det kom til å bli en gutt, og det hadde også vært fantastisk, sier Behn.

- Hvorfor ei jente?

- Du vet, ei som skjemmer bort faren, ler han.

Straks etter fødselen ringte han svigerfar, kongen.

- Vi hadde en lengre samtale. Vi snakket begge med ham. Jeg fortalte at vi hadde fått en vakker og velskapt pike. De er begge lykkelige, sier Behn. Han kommer med en avsløring:

- Nå ønsker vi oss flere barn.

På vei tilbake til kone og barn snur Behn seg og svarer på siste spørsmål.

- Ja, det stemmer at vi har praktisert yoga før fødselen.

Hemmelig besøk

Kongen og dronningen var inne hos sin datter og hennes ektemann Ari Behn i 22 minutter i går kveld. De forlot sykehuset sammen i en av Slottets biler like før midnatt. Fødselslege Thomas Åbyholm fulgte kongeparet ut av sykehuset.

STOLT PAPPA: - Nå har jeg lyst til å føle meg som en mann. Enten skyte en bjørn eler hogge en stor stein, sa en stolt Ari Behn.
HEMMELIG BESØK: Kongen og dronningen var inne hos sin datter og hennes ektemann Ari Behn i 22 minutter i går kveld. Foto: Henning Lillegård
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media