Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun er en fantastisk tjenestekvinne

Kimberley Munley roses av kolleger for å ha skutt mannen som drepte 13 på Fort Hood.

- KONTROLLERT KAOS: Sersjant Andrew Hageman hjalp sårede kollegaer under gårsdagens massakre på Fort Hood. Foto: Ørjan Ellingsvåg
- KONTROLLERT KAOS: Sersjant Andrew Hageman hjalp sårede kollegaer under gårsdagens massakre på Fort Hood. Foto: Ørjan Ellingsvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||   FORT HOOD (Dagbladet): Sersjant Andrew Hageman, som Dagbladet møter innenfor portene til millitærbasen Fort Hood kom til gjerningsstedet ti minutter etter skytingen hadde begynt i går.

-    Jeg patruljerte på mitt eget område da jeg fikk melding om at det var avfyrt skudd. Slike meldinger får vi ofte her på basen, men det pleier ikke være noe alvorlig. Da jeg hørte at en av våre menn var nede, rykket vi raskt inn og begynte å hjelpe de sårede. Og det var mange skadede, sier Hageman.

-    Folk begynte å rive i stykker uniformer og t-skjorter for å legge press på skuddskader. For utenforstående ville det sett ut som et mayhem, men vi som har trening i dette, vil karakterisere det som «kontrollert kaos».

- Satte seg selv i livsfare

Hageman så også den antatte gjerningsmannen, Nadil Malik Hasan, i blodbadet.
- Han var allerede bevisstløs, og fikk behandling som de andre, sier sersjanten, som roser den kvinnelige soldaten som skjøt Hasan.

- Hun er en fantastisk tjenestekvinne. Hun stilte seg i en posisjon som tiltrakk oppmerksomheten til henne, og hun satte seg selv i livsfare.

Kvinnen som skjøt Hasan heter Kimberley Munley og er 34 år gammel. Tobarnsmoren fra Pennsylvania blir beskrevet som gårsdagens heltinne av sjefen for Emergency Services, Chuck Medley.

- Hun reagerte fort og reddet mange liv, sier han til Dagbladet.

34-åringen ble selv skutt og lå på operasjonsbordet i går. Hun kommer til å bli helt frisk, ifølge Medley.

- Handler om ofrene

Media fikk i dag fortsatt ikke slippe til på gjerningsstedet, da det fortsatt er under etterforskning.
Soldatene Dagbladet snakker med utenfor hovedkvarteret til III Corps er fattet, men preget av situasjonens alvor.

- For meg som soldat her på Fort Hood handler dette om menneskene som omkommer. Det er egentlig uvesentlig om det skjer i kamp i Irak, eller ved at en soldat dreper soldater. Ikke for å være respektløs overfor familien til drapsmannen, men dette handler om ofrene.

FÅR ROS:  Kimberley Munley skjøt mannen som skjøt 13 personer på millitærbasen Fort Hood. Hun høster mye ros for dette. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
FÅR ROS: Kimberley Munley skjøt mannen som skjøt 13 personer på millitærbasen Fort Hood. Hun høster mye ros for dette. Foto: AFP PHOTO/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media