Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen har fremdeles tillit til Listhaug:

- Hun er en solid statsråd

Frp-lederen skriver dette på sin Facebook-side.

STØTTE: Siv Jensen sier hun ser på Sylvi Listhaug som en solid statsråd. Foto: NTB scanpix
STØTTE: Siv Jensen sier hun ser på Sylvi Listhaug som en solid statsråd. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Nå er det vel på tide å roe ned. Sylvi har gitt en uforbeholden unnskyldning. Hun er en solid statsråd som jobber for et trygt og sikkert Norge, skriver Frp-leder Siv Jensen på sin Facebook-side fredag kveld.

Tirsdag bemerket hun på samme side at det var mye debatt om Listhaugs Facebook-melding, tok statsråden i forsvar og mente at Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk langt over streken.

- Jeg forstår det er blitt en diskusjon om ord og bildebruk. Frp tåler en tøff debatt. Tidspunktet ble likevel galt. Når Jonas Gahr Støre sier at Sylvi «bevisst, kalkulert, nører oppunder akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli», er det langt over streken for en anstendig debatt. Derfor mener jeg det er på sin plass å ta Sylvi i forsvar, skrev hun da.

Blomsterhav

Flere hundre har sendt blomster til Sylvi Listhaugs kontor fredag. En støtteaksjon er satt i gang på Facebook-gruppa «Slå ring om Norge». Det har ført til at hennes kontor i Justisdepartementet fredag ettermiddag var i ferd med å fylles av blomster.

- Jeg har fått blomster fra folk i hele landet, og medlemmer i andre partier, som KrF. Jeg har lest en del av kortene, og de sier så mye fint og ber meg stå på, sier Listhaug.

Skjebnedag

Blomsterhav til tross, Fremskrittspartiet har innkalt Sylvi Listhaug og de andre statsrådene i partiet til et krisemøte mandag morgen med Frps stortingsgruppe.

Bakgrunnen er mistillitsforslaget mot statsråden, som behandles i Stortinget førstkommende tirsdag.

Frp har framskyndet sitt gruppemøte fra onsdag til mandag på grunn av Listhaug-saken. Kommunikasjonsrådgiver André Larssen avviser imidlertid overfor Dagbladet at det er et krisemøte.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!