HAR MANGE KRITIKERE: Russlands statsminister, Vladimir Putin, beskyldes for å sende vakre modeller på sine kritikere. «Katya» beskyldes for å være Kremls mest effektive agent. Hun lokker Kreml-kritiske til sex og narkotikamisbruk. Så legger hun ut videoer på nettet. Foto: EPA/SCANPIX
HAR MANGE KRITIKERE: Russlands statsminister, Vladimir Putin, beskyldes for å sende vakre modeller på sine kritikere. «Katya» beskyldes for å være Kremls mest effektive agent. Hun lokker Kreml-kritiske til sex og narkotikamisbruk. Så legger hun ut videoer på nettet. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

Hun er et av Putins sterkeste våpen

«Katya» lokker Kreml-kritiske til sex og narkotikamisbruk. Så legger hun ut skjulte videoopptak på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Historien om Ekaterina Gerasimova, mest kjent som «Katya», går verden rundt. Hun er en slående vakker modell som skal være Kremls mest effektive agent.

Ifølge The Sydney Morning Herald er oppdraget hennes å lokke politikere og andre kritikere til å ha sex med henne og bruke narkotika, samtidig som det hele filmes. Deretter legges det ut på nettet.

Såkalte «Honeytraps» ble hyppig brukt av KGB (nå FSB) i Sovjet-tiden, for å presse vestlige politikere og diplomater.

- ProfesjoneltJournalisten og satirikeren Viktor Shenderovich (52) er Katyas siste offer. Den gifte barnefaren innrømmet utroskap da videoen dukket opp på nettet. Samtidig beskyldte han sikkerhetspolitiet i Russland for å lure ham i en felle.

- Dette er ikke underholdning. Filmingen er gjort profesjonelt, sier han.

Shenderovich har gjennom et satirisk TV-program beskyldt Putin for korrupsjon og drap.

I alt seks Kreml-moststandere har besøkt Katyas leilighet i Moskva.

Filmet kokain-sniffende i underbuksaDet er lite som er kjent rundt Gerasimova, bortsett fra at hun er registrert hos et russisk modellbyrå og bruker navnet Moo-Moo på sosiale nettverk. Hun brukte ulike fornavn og skal ifølge mennene ha vært svært god til å overtale dem.

Redaktøren for russiske Newsweek, Mikhail Fishman, falt også for «Katya» og var filmet i underbuksene mens han sniffet det som tilsynelatende ser ut til å være kokain etter at de hadde hatt sex. Fishman, som også er gift, sa den gang at han ikke hadde noe tvil om at det hemmelige politiet i Russland hadde en rolle i det hele.

I videoen med Shenderovich dukker også to ekstreme nasjonalist-politikere opp: Alexander Potkin og Eduard Limonov. Potkin innrømmet at han hadde blitt filmet i skjult og protesterer på at han ble filmet i skjul, ifølge britiske Daily Mail. Limonov, som er grunnleggeren av nasjonalistpartiet, er skilt og ser ikke noe galt i at «også opposisjonspolitikere liker kvinner».

Har forsvunnetUgifte Ilya Yashin, som leder opposisjonsgruppen Solidaritet, insisterer på at han ikke har gjort noe galt. Han innrømmer å ha hatt et seksuelt forhold til Katya, men ble mistenksom da han fikk tilbud om å være med på trekant.

Da han spurte om han ble filmet nektet hun for det, men da hun tok fram kokain, dro han, ifølge Daily Mail.

Nå har den mystiske modellen forsvunnet, men minst en annen høytstående Kremlin-kritiker sier han forventer at en lignende video med seg selv og kvinnen vil dukke opp på nettet om kort tid.

Nå krever Ilya Yashin at saken etterforskes i et brev til regjeringsadvokatens kontor, etterforskningskomiteen og innenriksdepartementet, ifølge The Moscow Times. Ifølge russisk lov kan brudd på personvernlovgivningen og ulovlig distribusjon av pornografi bli straffet med fengsel opp til fire og to år.

Se en av videoene på Huffington Post

HONEYTRAP: Såkalte «Honeytraps» ble hyppig brukt av KGB (nå FSB) i Sovjet-tiden, for å presse vestlige politikere og diplomater. (Faksimile, newbestmodel.com)
HONEYTRAP: Såkalte «Honeytraps» ble hyppig brukt av KGB (nå FSB) i Sovjet-tiden, for å presse vestlige politikere og diplomater. (Faksimile, newbestmodel.com) Vis mer