- Hun er et falskt innvandreralibi

Høyre-politiker Mubashar Kapur mener Ramin-Osmundsen ikke representerer innvandrere flest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manuela Ramin-Osmundsen blir ny barne- og likestillingsminister, samtidig som hun overtar seksjon for antidiskriminerings-arbeid fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Allerede før hun har startet i jobben må hun tåle kritikk fra flere hold.

- Historisk

Det var en svært stolt statsminister som på slottsplassen i dag kunngjorde at Norge har fått sin første statsråd med innvandrerbakgrunn.

- En regjering skal også speile at Norge har folk med ulik etnisk bakgrunn - og det gjør denne regjeringen. Jeg har lenge ønsket å få inn enn innvandrer, og det har vært et eget poeng for meg, sier Jens Stoltenberg, som betegner utnevnelsen som en historisk begivenhet.

Ramin-Osmundsen er oppvokst på den franske karibiske øya Martinique og kom til Norge i 1991. Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at den tidligere UDI-direktøren fikk norsk statsborgerskap for bare to uker siden, etter at departementet kontaktet UDI for å få fortgang i søknaden til den kommende statsråden.

- Jeg skal arbeide mot diskriminering og for likestilling og forsøke å løfte arbeidet opp på et nytt nivå, sa Ramin-Osmundsen i sin første kommentar i den nye jobben, ifølge NTB.

- Mangler demokratiforståelse

- ET ENORMT ANSVAR: Manuela Ramin-Osmundsen overtok i dag nøkkelen til statsrådskontoret fra avtroppende barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem. Foto: SARA JOHANNESSEN
- ET ENORMT ANSVAR: Manuela Ramin-Osmundsen overtok i dag nøkkelen til statsrådskontoret fra avtroppende barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem. Foto: SARA JOHANNESSEN Vis mer

Tidligere i dag uttalte Frp at Ramin-Osmundsen har mistet all tiltro etter UDI-skandalen som i fjor kostet henne direktørjobben, og at partiet vil følge ministeren med argusøyne framover.

- At hun blir statsråd skader omdømmet til norske innvandrere mer enn det gagner oss. UDI-saken viste at hun er blottet for grunnleggende demokratiforståelse, så dette er horribelt, sier bystyrepolitiker Mazyar Keshvari (Frp) til Dagbladet.no.

Han mener det er paradoksalt at det er den samme regjeringen som, slik han ser det, ble ført bak lyset av Ramin-Osmundsen, som nå gir henne en statsrådpost.

- De burde ha funnet noen som er verdige til en slik posisjon.

Men Ramin-Osmundsen vil også måtte jobbe for å vinne tillit som representant for norske minoriteter i regjeringen.

- Uhørt

Norskpakistanske Mubashar Kapur, som sitter i Oslo bystyre for Høyre, synes det er helt feil at Manuela Ramin-Osmundsen nå få æren av å bli landets første «innvandrerstatsråd».

- Hun er et falskt innvandreralibi i regjeringen. Denne utnevnelsen er uhørt, sier han.

- Hun er et falskt innvandreralibi


- Det finnes innvandrere som har jobbet i flere tiår med integreringsspørsmål, og som har stått skulder mot skulder med de ulike miljøene. Når man først skal ha en fra de rødgrønne partiene mener jeg Aktar Chadry i SV eller Saera Khan i Ap ville gjort en glimrende jobb i denne statsrådsposten, sier Kapur.

Han mener Ramin-Osmundsen med sin bakgrunn representerer en forsvinnende liten andel av innvandrere i Norge.

- Hun har vært norsk statsborger i to uker, har ikke vokst opp i Norge og har ikke sett problemene norske minoriteter blir utsatt for på nært hold, sier Høyre-politikeren, som understreker at det avgjørende ikke er at norskpakistanere får en representant i regjeringen.

- Men hvor ofte har Ramin-Osmundsen vært synlig i den norske offentligheten som en god talsperson for minoritetene?, spør Kapur.

Han hevder han har fått rundt 15 telefoner fra venner med innvandrerbakgrunn som reagerer negativt på utnevnelsen.

- Gratulerer hele Norge

En av Kapurs to foretrukne statsrådskandidater, stortingsvara og bystyrerepresentant Aktar Chaudry, er overhodet ikke enig i at dagens utnevnelse i regjeringen var feil.

- Jeg gratulerer Manuela og hele Norge, og er hjertens glad for at vi nå har fått den første innvandrerstatsråden. Hun har en flott bakgrunn og faglig kompetanse. Manuela vil få et enormt ansvar, men jeg er sikker på at hun vil innfri alle forventninger, sier Chaudry til Dagbladet.no.

Han mener utviklingen går i riktig retning.

- Det er ingen tvil om det er mange andre innvandrere som har kompetanse til å gjøre en innsats for Norge i regjering, storting, embetsverk og andre steder, men det er jo allerede noen av oss i slike posisjoner, understreker SV-politikeren.

- Jeg har kompetansen

Også Manuela Ramin-Osmundsen selv avviser at hun mangler den nødvendige bakgrunnen for å tale norske innvandreres sak.

- Jeg har jobbet med minoritetsspørsmål i 13 år, studert migrasjonspedagogikk i Oslo og jobbet høyt og lavt i departementene, sier den ferske statsråden til Dagbladet.no.

Hun er ikke i tvil om at han kan representere innvandrere flest.

- Vi er mange i Norge som har tilknytning til andre land. Jeg vil tjene Norge, og har statsministerens tillit og folkets tillit til å gjøre det, sier Ramin-Osmundsen.

Debatten er stengt av fordi Dagbladet.no. ikke har kapasitet til å følge debattene i natt og har redaktøransvar for alt som publiseres på våre nettsider. Debatten vil bli åpnet igjen i morgen :-)

<B>GRATULERER!</B> SVs Akhtar Chaudry støtter Stoltenbergs utnevning fullt ut.
<B>SKUFFET:</B> Høyre-politiker Mubashar Kapur er slett ikke glad for Stoltenbergs valg av Norges første innvandrerstatsråd.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 27264905


Varnish cache server