- Hun er et utmerket menneske

I sommer ble Snåsamannen Joralf Gjerstad (84) invitert til å møte dronning Sonja på Slottet.

MØTTE SNÅSAMANNEN: Dronning Sonja traff Snåsamannen Joralf Gjerstad i Steinkjer i 2007. I sommer ble Snåsamannen invitert til Slottet og de to hadde et privat møte. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
MØTTE SNÅSAMANNEN: Dronning Sonja traff Snåsamannen Joralf Gjerstad i Steinkjer i 2007. I sommer ble Snåsamannen invitert til Slottet og de to hadde et privat møte. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Da Dagbladet møtte Snåsamannen i går, bekreftet han at det var Slottet som sørget for at han fikk dronningen på tomannshånd.

- Slottet tok initiativ til et møte i sommer. Jeg møtte dronningen og vi hadde en samtale. Hun er et utmerket menneske, veldig trivelig, sier Joralf Gjerstad (84).

Han vil ikke gå nærmere inn på innholdet i samtalen, som han karakteriserer som privat.

- Tror dronningen på «kraften» din?

- Det har jeg ikke spurt henne om, sier Gjerstad.

Møttes igjen Dronning Sonja hilste på Snåsamannen allerede i 2007, da Steinkjers ordfører under byens 150-årsjubileum introduserte dronningen for Gjerstad mens han sto i en bod og solgte boka «Å stå i lyset».

Den kongelige æresgjesten tok healeren hjertelig i hånda, noe som ble til en både stolt og humoristisk historie for Gjerstad.

- Ordføreren fortalte henne at det var jeg som hadde så varme hender. Dronningen kom bort til meg og hilste og tok meg i hendene, så sa hun: «Du verden, for noen kalde hender du har», fortalte han til Adresseavisen.

Seinere fikk den påstått synske nordtrønderen altså en langt fyldigere samtale med dronning Sonja, denne gangen på hennes hjemmebane.

- For kritiske Dronningen har tidligere vist interesse for alternativ behandling da en langvarig rygglidelse igjen ga utslag i store smerter i 1991. Den gang valgte hun å prøve akupunktur.

Snåsamannen opplyste i går ikke hvorvidt han og dronningen var inne på håndspåleggelse eller andre av 84-åringens angivelige evner under slottsmøtet.

Gjerstad uttalte seg på tirsdag kritisk til prinsesse Märthas versjon av overnaturlig kommunikasjon og avfeide at det er mulig å «snakke med de døde».

- Jeg tror at det som blir sagt kan føre til at ungdommer får lyst til å avslutte livet, sa Snåsamannen til TV 2.

Nå vil han imidlertid understreke at han bare har fine ting å si om de kongelige generelt.

- Dere i media er for kritiske til dem. De er veldig fine typer. Kongehuset kan ikke svare på kritikken, så folket må være mer forsiktig med det de sier. De skal ha all ære for den jobben de gjør, sier Gjerstad til Dagbladet.

- Fører tradisjonen videre Han mottok i 2001 Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin medmenneskelighet og omtanke for andre.

- Det norske kongehuset står veldig høyt for meg. De gjorde en viktig innsats under krigen og vi fikk alle et nært forhold til dem gjennom å høre kong Haakons taler fra London. I dag synes jeg at kongefamilien fører tradisjonen videre på en veldig fin måte.

I dag kommer den omstridte  healeren til hovedstaden for å lansere sin nye biografi «Den gode kraften» på Oslo Bokfestival.

- Det skal bli interessant å se hvordan folk tar imot boken. Jeg har skrevet om mitt liv fra barndom til alderdom. Det blir ikke mer skriving fra min side nå, så dette blir en avslutning, sier Gjerstad, som gleder seg til å møte publikum i Oslo.

- Det skal bli flott å vise folk hva jeg holder på med.

- Ingen kommentar Slottet ønsket i går ikke å kommentere saken.

- Vi har ingen kommentar til Dagbladets spørsmål, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen.

- VELDIG TRIVELIG: Snåsamannen forteller at Slottet tok initiativ til møtet. Foto: Lars Eivind Bones
- VELDIG TRIVELIG: Snåsamannen forteller at Slottet tok initiativ til møtet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer