- Hun er for rask i avtrekkeren og treffer heller ikke blink

Byråd Cecilie Brein (Frp) om Karin Andersen (SV) og Smestadhjemmet.

Byråd: Eldre- og helsebyråd Cecilie Brein (Frp) angriper Karin Andersen (SV) for ikke å ha satt seg inn i saken om arbeidsforholdene på Smestadhjemmet.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Byråd: Eldre- og helsebyråd Cecilie Brein (Frp) angriper Karin Andersen (SV) for ikke å ha satt seg inn i saken om arbeidsforholdene på Smestadhjemmet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karin Andersen gikk i dag ut og slaktet Oslo kommunes håndtering av sykehjemskandalen på Smestadhjemmet.

- Dette tyder på at vedkommende leder har fått noen pålegg det ikke er mulig å oppfylle. Løsningen blir da å ty til ulovligheter. Det mener jeg er et ledelsesansvar. Både administrativ ledelse og politisk ledelse må ta ansvaret sitt, sier hun.

Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere bodde på sykehjemmet og jobbet doble vakter uten å få overtidsbetalt. Kommunens beskrivelse av saken som en personalsak fikk nestlederen i Stortingets arbeids- og sosialkomité, Karin Andersen (SV), til å se rødt.

Nå er det byråd Cecilie Brein som raser.

- Karin Andersen uttaler seg om en sak hun ikke har greie på. Hun er for rask i avtrekkeren og treffer heller ikke blink, sier hun til Dagbladet.

Drøyt
Andersen mener at det er kommunen som har lagt forholdene til rette for det ulovlige arbeidet.

I rette:  Nestleder for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Karin Andersen (Sv), mener Oslo kommune ikke tar ansvar for personalbehandlingen på Smestadhjemmet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
I rette: Nestleder for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Karin Andersen (Sv), mener Oslo kommune ikke tar ansvar for personalbehandlingen på Smestadhjemmet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Hun hinter om at det har vært noen pålegg som det ikke har vært mulig å oppfylle. Det er så drøyt og hun har ikke noe grunnlag for å si dette, sier Brein.

Byråden for helse og eldreomsorg mener at kommunen nettopp har ryddet opp i denne saken.

- Det var et problem på én avdeling. En avdelingsleder la til rette for en ukultur og gjorde ting vi ikke aksepterer i Oslo kommune. Dette ble oppdaget og ryddet opp i, sier Brein.

Kommunalt: Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere har bod på Smestadhjemmet og jobber doble vakter uten overtidsbetaling.
Kommunalt: Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere har bod på Smestadhjemmet og jobber doble vakter uten overtidsbetaling. Vis mer