Byråd: Eldre- og helsebyråd Cecilie Brein (Frp) angriper Karin Andersen (SV) for ikke å ha satt seg inn i saken om arbeidsforholdene på Smestadhjemmet.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Byråd: Eldre- og helsebyråd Cecilie Brein (Frp) angriper Karin Andersen (SV) for ikke å ha satt seg inn i saken om arbeidsforholdene på Smestadhjemmet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Hun er for rask i avtrekkeren og treffer heller ikke blink

Byråd Cecilie Brein (Frp) om Karin Andersen (SV) og Smestadhjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karin Andersen gikk i dag ut og slaktet Oslo kommunes håndtering av sykehjemskandalen på Smestadhjemmet.

- Dette tyder på at vedkommende leder har fått noen pålegg det ikke er mulig å oppfylle. Løsningen blir da å ty til ulovligheter. Det mener jeg er et ledelsesansvar. Både administrativ ledelse og politisk ledelse må ta ansvaret sitt, sier hun.

Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere bodde på sykehjemmet og jobbet doble vakter uten å få overtidsbetalt. Kommunens beskrivelse av saken som en personalsak fikk nestlederen i Stortingets arbeids- og sosialkomité, Karin Andersen (SV), til å se rødt.

Nå er det byråd Cecilie Brein som raser.

- Karin Andersen uttaler seg om en sak hun ikke har greie på. Hun er for rask i avtrekkeren og treffer heller ikke blink, sier hun til Dagbladet.

Drøyt
Andersen mener at det er kommunen som har lagt forholdene til rette for det ulovlige arbeidet.

I rette:  Nestleder for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Karin Andersen (Sv), mener Oslo kommune ikke tar ansvar for personalbehandlingen på Smestadhjemmet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
I rette: Nestleder for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Karin Andersen (Sv), mener Oslo kommune ikke tar ansvar for personalbehandlingen på Smestadhjemmet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Hun hinter om at det har vært noen pålegg som det ikke har vært mulig å oppfylle. Det er så drøyt og hun har ikke noe grunnlag for å si dette, sier Brein.

Byråden for helse og eldreomsorg mener at kommunen nettopp har ryddet opp i denne saken.

- Det var et problem på én avdeling. En avdelingsleder la til rette for en ukultur og gjorde ting vi ikke aksepterer i Oslo kommune. Dette ble oppdaget og ryddet opp i, sier Brein.

Kommunalt: Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere har bod på Smestadhjemmet og jobber doble vakter uten overtidsbetaling.
Kommunalt: Dagbladet avslørte i går hvordan svenske hjelpepleiere har bod på Smestadhjemmet og jobber doble vakter uten overtidsbetaling. Vis mer