Hun er Hillarys hemmelige våpen

Vakre Huma Abedin er Hillary Clintons superrådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Du ser henne ofte i bakgrunnen på bilder av Hillary Clinton som driver stemmesanking rundt om i USA.

1.69 høy, langt skinnende hår og mørk og mystisk. Hun kunne nesten vært fotomodell. Men Huma Abedin (32) er Hillary Clintons superrådgiver og senatorens hemmelige våpen i kappløpet om å bli USAs neste president.

Den mørke skjønnheten gjorde seg for alvor bemerket under en opphetet politisk debatt på Universitetet i Buffalo i juni år. Mens alle andre svettet i den kvelende sommervarmen, var det en person som så ut til å være helt uberørt.

- Det var noen og 40 grader ute. Det rant svette av oss. Men jeg husker Huma godt, hun hadde på seg denne blå drakten i et slags ullstoff, ikke en dråpe svette, ikke et hårstrå som lå feil og alt lå perfekt organisert i hennes Yves Saint Laurent-veske, sier anonym kilde til The New York Observer.

Midt oppi all valgviraken i USA, er Huma blitt en slags mystisk figur. Noen mener hun har overnaturlige evner. Republikanerne følger nøye med henne.

- Er Huma human?

- Jeg tror faktisk det er en diskusjon om Huma er «human», sier demokraten Anthony Weiner. Han kjente Abedin før Clinton ble senator, og forteller at Humas evne til å prestere under press nærmest er overnaturlig.

Weiner mener det Huma som skal ha æren for at Hillary Clinton framstår som en kaldblodig politiker.

HEMMELIG VÅPEN: Mørke og mystiske Huma Abedin er Hillary Clintons hemmelige våpen i valgkampen. Hun er spesielt god innen  Midtøsten-spørsmål. Foto: AP Photo/Jim Cole/SCANPIX og Vogue\'s Age Issue
HEMMELIG VÅPEN: Mørke og mystiske Huma Abedin er Hillary Clintons hemmelige våpen i valgkampen. Hun er spesielt god innen Midtøsten-spørsmål. Foto: AP Photo/Jim Cole/SCANPIX og Vogue\'s Age Issue Vis mer

Lite er kjent om Huma Abedins bakgrunn. En sparsom Wikipedia-artikkel forteller at Abedin ble født i Michigan, at hun hadde indisk far og pakistansk mor, og at de flyttet til Saudi-Arabia da hun var to år gammel.

Senere returnerte Abedin til USA for å studere ved George Washington University.

- Ingen vet noe om henne. Hun er Hillarys hemmelige våpen, sier en politisk rådgiver til The New York Observer.

- Hoh my God!

På høye hæler og med Blackberryen i hånda følger Huma Abedin Hillary Clinton trofast rundt i valgkampen og sørger for at et hektisk valgkamprogram går etter planen.

Huma Abedin begynte å jobbe som praktikant for Hillary Clinton, da hun var førstedame i 1996. Hun ble ansatt som assistent til stabssjefen Maggie Willilams.

Deretter jobbet Huma som assistent som for Hillary Clintons nærmeste medarbeider, før hun selv tok over denne jobben da han Clinton stilte som kandidat til senatsvalget i 2000.

I dag er Humas offisielle tittel omreisende stabssjef. Hun har opparbeidet seg en posisjon som betrodd rådgiver, spesielt i Midtøsten-spørsmål, ifølge de som står Clinton-kampanjen nær.

Hun er Hillarys hemmelige våpen

I republikanske kretser ser man på Huma Abedin som en politisk skikkelse det er verdt å følge med.

- Hun er en person med et enormt intellekt med dyptpløyende kunnskaper om en rekke spørsmål - spesielt spørsmål om Midtøsten, sier senator John McCain via en av sine medarbeidere.

Andre klarer ikke la være å kommentere det åpenbare.

- Har du sett Huma? Hennes utseende er bare:«Hoh my God! Hun tar pusten fra deg. Ingen i den posisjonen kan være så pen; det skjer bare ikke, sier James Carville, tidligere rådgiver hos president Bill Clinton.

Og han legger til:

- Hun er også forbasket smart.