- Hun er i alvorlig trøbbel

Kristin Halvorsen er i harnisk. Carl I. Hagen varsler hardkjør. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold får det tøft i dagene som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold holder fast ved at andre handlet fatalt feil da to jagerfly slapp klasebomber over skytefeltet Hjerkinn.

I NRKs «Først og sist» med Fredrik Skavlan i går kveld uttalte Krohn Devold følgende:

- Departementet er helt uskyldig i den saken (bombingen med klasebomber i Hjerkinn skytefelt i forrige måned, red.anm.).

Og hun presiserte:

- Jeg gjør det helt klart at departementet ikke var involvert.

«Dødssynd»

Uttalelsene skaper politisk storm. SV-leder Kristin Halvorsen slår kort og godt fast at Kristin Krohn Devold i Fredrik Skavlans program begikk en «dødssynd» for en statsråd. En minister gir nemlig ingen andre skylda. Hun tar ansvaret selv, for Stortinget ser ingen andre enn statsråden.

- Nå er forsvarsministeren i alvorlig trøbbel, sa Halvorsen til Dagbladet i går kveld etter at hun hadde sett Kristin Krohn Devolds opptreden i «Først og sist».

- Må redegjøre

Lederen av Offisersforbundet, Peter André Moe, så samme uttalelse. Han sier til Dagbladet at han er «rystet».

- Tidligere forbrukerminister Anne Lise Bakken (Ap) skyldte en gang på embetsverket. Hun måtte gå. Jeg tror ikke jeg har opplevd liknende fra en statsråd siden den gang, sier Moe til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer