«Hun er i hvert fall ærlig»

Narkotikasjef Christine Fossens betroelse om at hun har røykt hasj har skapt storm. - Uttalelsen var lite skjønnsom, slår tidligere narkotikasjef Truls Fyhn fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Truls Fyhn, politimester i Tromsø, ikke legger skjul på hva han mener om Christine Fossens, og hennes åpenhet om hasjrøyking, er reaksjonene mer delte hos andre profiler i strafferettspleien.

- Var jeg henne, hadde jeg ikke giddet sagt det. Hun er i hvert fall ærlig, det er en egenskap som kommer godt med. Personlig ville jeg ikke vært så ærlig, sier Ellen Holager Andenæs, advokat og tidligere kriminalsjef ved Oslo politikammer.

- Jeg gir all mulig honnør. En ærlig, rettshåndhevende myndighet er særdeles uvanlig. Hun er sterk, sann, ærlig og langt fra hyklersk - et godt eksempel for de unge, sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

- Hun har røykt hasj en gang, to, kanskje tre i sin ungdom på den andre siden av kloden - det er overhodet ikke diskvalifiserende for den jobben hun skal gjøre. Hun svarer sant når hun blir stilt et spørsmål, det viser personlig styrke. Hun blir nok en utmerket narkotikasjef, konstaterer Rolf Benjamin Wegner, politimester i Bergen.

- Ville du ansatt henne?

- Vi har ingen ledige stillinger for øyeblikket, sier Wegner.

Truls Fyhn ville ikke utdype sin kommentar om lite skjønnsom.

Arne Jørgen Olafsen, leder i Oslo Politiforening:

- Det var kanskje ikke en så veldig smart uttalelse, men de fleste har vel gjort et eller annet i sin ungdom.

- Hva gjorde du i din ungdom?

- Jeg har aldri brukt narkotika, men jeg har gått på skole i USA, sier Olafsen.

Roger Andresen, kriminalsjef i Oslo, som har ansatt Christine Fossen har bare følgende kommentar:

- Vi har ikke endret oppfatning om vår ansettelse.