- Hun er ikke her akkurat nå

Sean og Amelie spør etter storesøster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I det første intervjuet Kate og Gerry McCann har gitt siden de kom tilbake til England, forteller de om hvordan de snakker med tvillingene Sean og Amelie om storesøster Madeleine.

- Hun var på en liten tur

De sier at de snakker til de to år gamle småsøsknene om Madeleine hele tiden, skriver Sky News.

Når Sean og Amelie spør etter storesøster, svarer Kate og Gerry at «hun er ikke her akkurat nå».

- Det er ikke slik at dette er et hemmelig tema. Vi snakker om henne hele tiden, forteller pappa Gerry.

Kate og Gerry svarer på tvillingenes spørsmål så godt de kan.

- Da vi var i Portugal fortalte vi dem at hun var på en liten tur.

Stakk ikke av

LIKE FØR HUN FORSVANT: Dette bildet ble tatt 3. mai. Noen timer senere forsvant fire år gamle Madeleine McCann. Foto: AFP/Scanpix
LIKE FØR HUN FORSVANT: Dette bildet ble tatt 3. mai. Noen timer senere forsvant fire år gamle Madeleine McCann. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Familien syns det var godt å komme tilbake til hjemlige trakter i Rothley Leicestershire forrige søndag.

Pappa Gerry understreker at paret ikke stakk av og at de reiser tilbake til Portugal når de selv finner det for godt.

Portugiserne har ønsket å avhøre foreldrene til den fire år gamle jenta på nytt. De ville ha mamma Kate tilbake til Portugal, men dette satte dommer Pedro Daniel dos Anjos Frias en stopper for. Derfor reiser etterforskerne til England. Portugisiske etterforskere er ventet i Leicester allerede i dag, skriver Times Online.

Nye avhør

Det er ventet at etterforskerne vil be britisk politi om å ha nye avhør med Kate og Gerry. De skal ha med seg et brev fra dommer Anjos Frias, som ønsker avhørene i et håp om å få ytterligere bevis i saken. Det er 40 spørsmål etterforskerne ønsker svar på skriver Times Online.

Ti dager på rapporter

Påtalemyndigheten fikk oversendt bevismateriale forrige tirsdag og skal bruke ti dager på å gjennomgå rapportene. Så vil det bli tatt stilling til om foreldrene skal siktes i saken. Like før familien reiste hjem fikk Kate og Gerry status som mistenkte, såkalte «arguidos» i forsvinningssaken.

Undersøkte leiebilen

- Hun er ikke her akkurat nå

Politiet har tidligere undersøkt leiebilen foreldrene kjørte i Portugal. Der ble det funnet DNA-spor som skulle stamme fra Madeleine.

Nå sier en kilde som kjenner familien at de kan vise hvordan DNA-et havnet der. Han sier at Madeleines klær og andre eiendeler ble lagt i bilen da familien flyttet til en annen leilighet i Praia da Luz.

Madeleines pysjamas, et par sandaler hun hadde brukt og tvillingenes brukte bleier var blant det som ble lagt i bilen under flyttingen, skriver Times Online.

SNAKKER OM MADELEINE: Kate og Gerry McCann snakker mye om datteren Madeleine hjemme.
- HUN ER IKKE HER AKKURAT NÅ: De to år gamle tvillingene Sean og Amelie spør mamma Kate om hvor storesøster Madeleine er.