Hun er listet som C-kjendis...

Men det ser ikke leserne ut til å bry seg om. Her er årets mest leste kjendissaker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I høst kom det aller første leksikonet over norske kjendiser i hyllene. Her var profiler som Wenche Myhre og Sissel Kyrkjebø listet som A-kjendiser, mens «Idol»-Tone Damli Aaberge og kunstneren Marianne Aulie måtte nøye seg med B- og C-stempelet.

Kategoriseringen kan imidlertid se ut til å være lite retningsgivende for hva folk flest vil lese om. På toppen av listen over årets mest leste kjendissaker på Dagbladet.no troner artikkelen om hvordan sistnevnte «provoseres av andre nakne kvinner». Marianne Aulie stilte opp heller lettkledt i mannebladet FHM og bildene gikk sin seiersgang i landets aviser og nettsider.

Daglig leder og redaktør for «Norsk kjendisleksikon», Einar Røhnebæk i Aller Forlag har ingen planer om å oppgradere C-listede Aulie i en eventuell senere utgave av leksikonet.

- Nei, det ser jeg ingen grunn til. Folk leser om henne fordi hun kler av seg. Det er ikke noe mer hokus pokus enn det. A-, B, og C-listingen går på andre kriterier enn hvorvidt man kaster klærne. Du blir ikke en bred, folkekjær kjendis i A-klassen ved å kle av deg, dessverre. Eller heldigvis, vil kanskje mange si.

Etter Aulie på mest lest-lista kommer en rekke artikler som omhandler menneskene i norske seersuksesser som «Jakten på kjærligheten» og «Kvitt eller dobbelt». På tiendeplass finner vi saken om Tone Damli Aaberge som følte seg såret over favorittkomikeren Dagfinn Lyngbøs kommentarer om henne.

Også søkemotoren Kvasirs oversikt over fjorårets mest søkte kjendiser vitner om at navn som Damli Aaberge og Aulie - i tillegg til Sandra Lyng Haugen og Rune Rudberg - er navn folk flest ville lese mer om i 2007.

Det synes ikke kjendisleksikon-redaktøren er spesielt rart.

- Tone Damli Aaberge kler kanskje ikke av seg, men det er mange som gjerne skulle sett at hun gjorde det, så de leser vel sakene for å sjekke etter. For Sandra Lyng Haugen gjelder samme forklaring. Og i Rudbergs tilfelle, leser vel folk i håp om at han har kledd seg, spøker Røhnebæk.

Her er topp 20 over de mest leste kjendissakene i 2007 på Dagbladet.no:

Og her er topp 20 over de mest søkte kjendisene på Kvasir:

(Leksikon-statusen i parentes)

1. Marianne Aulie (C)

2. Sandra Lyng Haugen (B)

3. Rune Rudberg (A)

4. Tone Damli Aaberge (B)

5. Aylar Lie (B)

6. Dorthe Skappel (A)

7. Vibeke Skofterud (C)

8. Guri Schanke (B)

9. Elin Tvedt (B)

10. Kåre Conradi (A)

11. Ane Dahl Torp (A)

12. Jorun Stiansen (C)

13. Mia Gundersen (A)

14. Pia Tjelta (B)

15. Pia Haraldsen (B)

16. Kurt Nilsen (A)

17. Bjørn Eidsvåg (B)

18. Unni Lindell (C)

19. Kristian Valen (C)

20. Alejandro Fuentes (C)