Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun er livredd mannen som voldtok henne

Det sier voldtektsofferets (31) advokat etter at voldtektssiktet mann (47) ble løslatt av politiet.

- LIVREDD: Natt til tirsdag ble en kvinne overfalt og voldtatt etter at hun gikk av bussen på denne stasjonen. I går ble 47-åringen som er siktet i saken løslatt. Det opprører voldtektsofferet.Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
- LIVREDD: Natt til tirsdag ble en kvinne overfalt og voldtatt etter at hun gikk av bussen på denne stasjonen. I går ble 47-åringen som er siktet i saken løslatt. Det opprører voldtektsofferet.Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til tirsdag ble en 31 år gammel kvinne overfalt og voldtatt da hun gikk av bussen på Sinsen i Oslo.

Kvinnen var på vei hjemover da en mann angrep henne bakfra. Hun skal ha blitt dratt etter håret, slått i hoderegionen og dratt ned i bakken før hun ble voldtatt, forteller advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

Hun er bistandsadvokaten til den 31 år gamle kvinnen.

- Hun ble utsatt for massiv vold før voldtekten, sier hun.

- Livredd Kvinnen hylte om hjelp og et vitne hørte hennes nødrop. Da stakk gjerningsmannen av. Morgenen etterpå ble en 47 år gammel mann pågrepet i sitt hjem etter å ha blitt utpekt av vitnet.

I går ble han løslatt av politiet etter at de mente det ikke var hjemmel i loven for å varetektsfengsle ham. For å kunne varetektsfengsle en person må det være skjellig grunn til mistanke. I tillegg må ett av følgende krav oppfylles: gjentakelsesfare, unndragelsesfare eller bevisforspillelsesfare. Det mener politiet det ikke var.

Det får voldtektsofferet til å reagere. Via sin bistandsadvokat Trine Rjukan, ønsker 31-åringen å komme med følgende budskap.

- Hun kan ikke forstå politiets vurdering i denne saken. Hun er livredd for at denne mannen skal slå til mot henne igjen eller andre personer når han nå får gå fri, sier Rjukan.

Kvinnen er sterkt preget etter overfallet. Rjukan forteller at offeret ikke kjenner til den siktede fra før. Rjukan er enig med sin klient.

- Jeg tenker at politiet har vurdert dette for strengt og vært for restriktive i denne saken, sier Rjukan til Dagbladet.

Nekter straffskyld Advokat Tor Even Gjendem forsvarer 47-åringen. Han sier hans klient nekter straffskyld.

- Etter å ha sett dokumentene i saken, er jeg ikke overrasket over løslatelsen, sier Gjendem til Dagbladet.

Dagbladet har så langt i kveld ikke kommet i kontakt med verken politioverbetjent Kari-Janne Lid eller politiadvokat Cecilie Schløsser Møller for en kommentar.

Etter løslatelsen i går sa Schløsser Møller til TV2 at hun forstår at folk kan reagere på løslatelsen.

- Men det er nå slik at det skal mye til å fengsle noen. Kravene for å holde noen fengslet er veldig strenge, sa hun til kanalen.

47-åringen er tidligere anmeldt for flere seksualforbrytelser, men disse er henlagt. Mannen er fremdeles siktet for overfallsvoldtekt på Sinsen natt til tirsdag.


BISTÅR OFFERET: Advokat Trine Rjukan er bistandsadvokat for 31-åringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BISTÅR OFFERET: Advokat Trine Rjukan er bistandsadvokat for 31-åringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media