Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun er mest sannsynlig drept

Politiet endrer sin hovedhypotese i forsvinningssaken.

NY HOVEDTEORI: Politiet har endret hovedteori i saken om Anne-Elisabeth Hagen. Tommy Brøske orienterte onsdag 26. juni om at de ser på det som svært sannsynlig at Hagen er død. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Snart har det gått åtte måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Under en pressekonferanse onsdag formiddag, forteller politiinspektør Tommy Brøske at politiet endrer sin hovedhypotese.

- Vi mener at det er nå er grunnlag for å vektlegge hypotesene på en annen måte enn tidligere. Vi mener det er grunnlag for å endre hovedhypotesen, sier Brøske, og begrunner det blant annet med tiden som har gått og mangelen på livsbevis.

- Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen mest sannsynlig er drept, sier Brøske.

POLITIINSPEKTØR: Tommy Brøske. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
POLITIINSPEKTØR: Tommy Brøske. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

- Atypiske trekk

- Det er en helhetsvurdering av det bildet vi mener å se nå etter åtte måneders etterforskning. Samtidig er det noen atypiske trekk ved en tradisjonell bortføring som vi mener at vi ikke ser, utdyper Brøske overfor Dagbladet.

Samtidig understreket Brøske under presskonferansen at politiet ikke kan utelukke at hun fortsatt er i live. Politiinspektøren vil ikke kommentere om det er mistenkt i saken.

Det var knyttet stor spenning til hva politiet vil fortelle under dagens pressekonferanse, da de i går opplyste overfor Dagbladet at de skulle informere om ting i saken de ikke har uttalt seg om før. Sist gang politiet holdt pressekonferanse i saken var 28. februar, altså for fire måneder siden. Den gang opplyste politiet at de var i ferd med å miste troa på at Anne-Elisabeth Hagen var i live.

Svein Holden, som er bistandsadvokat for familien til forsvunne Anne-Elisabeth Hagen, sa til Dagbladet i går at han ikke vil være til stede under pressekonferansen onsdag. Eventuelle kommentarer fra bistandsadvokaten vil komme etter politiets pressekonferanse, sa Holden.

Antatt bortført

Anne-Elisabeth Hagen, som er gift med milliardær og investor Tom Hagen, forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Politiet holdt forsvinningssaken hemmelig fram til januar i år, da de trengte hjelp fra offentligheten for å komme seg videre i saken.

Politiet mener at hun har blitt bortført. Det er fremmet krav om ni millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av de antatte gjerningspersonene.

- Vi mener nå ha gode holdepunkter for å vite hvor papiret er produsert, men med bakgrunnen i etterforskningen vil vi ikke kommentere dette noe ytterligere i dag. Vi mener at vi også har gode holdepunkter for å vite hvor papiret er solgt, men det gjenstår fortsatt arbeid rundt det. Vi utelukker ikke at papiret er solgt i Norge, sier Brøske i dag.

Siden Hagen forsvant 31. oktober, har det bare ved tre anledninger vært kontakt med de antatte gjerningspersonene. Dette har skjedd i form av digitale meldinger - sist gang i februar.

- Meldingene er fremdeles sentrale i etterforskningen, og et spor vi holder levende. Det jobbes fortsatt med analyser av meldingene. Samtidig gjør vi oss noen tanker rundt hvorfor det har blitt stille, uten at jeg vil utdype dette, har politiinspektør Tommy Brøske nylig fortalt til Dagbladet.

FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant for snart åtte måneder siden. Foto: Privat
FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant for snart åtte måneder siden. Foto: Privat Vis mer

Ville ikke svare

Samtidig som det stadig kommer nye drypp om saken, for eksempel da politiet informerte om at jakten på to etterlyste menn var avlyst, har politiet samtidig holdt kortene tett til brystet. I et nylig intervju med Dagbladet var det flere spørsmål Brøske ikke ville svare på.

Blant annet ville han ikke kommentere tiltak rundt familiens sikkerhet, hva politiet gjorde på familiens hytte på Kvitfjell, om det har vært spor etter kamp på badet i huset eller om hvem hun pratet med på telefonen dagen hun forsvant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!