- Hun er mest sannsynlig drept

Politiet endrer sin hovedhypotese i forsvinningssaken.

NY HOVEDTEORI: Politiet har endret hovedteori i saken om Anne-Elisabeth Hagen. Tommy Brøske orienterte onsdag 26. juni om at de ser på det som svært sannsynlig at Hagen er død. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Snart har det gått åtte måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Under en pressekonferanse onsdag formiddag, forteller politiinspektør Tommy Brøske at politiet endrer sin hovedhypotese.

- Vi mener at det er nå er grunnlag for å vektlegge hypotesene på en annen måte enn tidligere. Vi mener det er grunnlag for å endre hovedhypotesen, sier Brøske, og begrunner det blant annet med tiden som har gått og mangelen på livsbevis.

- Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen mest sannsynlig er drept, sier Brøske.

- Atypiske trekk

- Det er en helhetsvurdering av det bildet vi mener å se nå etter åtte måneders etterforskning. Samtidig er det noen atypiske trekk ved en tradisjonell bortføring som vi mener at vi ikke ser, utdyper Brøske overfor Dagbladet.

Samtidig understreket Brøske under presskonferansen at politiet ikke kan utelukke at hun fortsatt er i live. Politiinspektøren vil ikke kommentere om det er mistenkt i saken.

Det var knyttet stor spenning til hva politiet vil fortelle under dagens pressekonferanse, da de i går opplyste overfor Dagbladet at de skulle informere om ting i saken de ikke har uttalt seg om før. Sist gang politiet holdt pressekonferanse i saken var 28. februar, altså for fire måneder siden. Den gang opplyste politiet at de var i ferd med å miste troa på at Anne-Elisabeth Hagen var i live.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer