FORSVARER: Kvinnens forsvarer Tore Angen (t.h.) sier til Dagbladet at de er veldig fornøyd med at lagmannsretten ikke fant skjellig grunn til mistanke mot henne. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSVARER: Kvinnens forsvarer Tore Angen (t.h.) sier til Dagbladet at de er veldig fornøyd med at lagmannsretten ikke fant skjellig grunn til mistanke mot henne. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Hun er naturlig nok veldig fornøyd

Moren til ettåringen som i forrige uke ble funnet død ble i dag løslatt fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble moren til den 15 måneder gamle gutten som i forrige uke ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag, løslatt fra varetekt.

- Hun er naturlig nok veldig fornøyd, sier kvinnens forsvarer Tore Angen til Dagbladet.

På fengslingsmøtet fredag ble begge foreldrene som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter barnedødsfallet i Nord-Trøndelag, varetektsfengslet i to uker i full isolasjon og med brev- og besøksforbud.

I dag fant ikke Frostating lagmannsrett noen skjellig grunn til å mistenke moren. Siktelsen er ikke frafalt, men kvinnen slipper altså å sitte to uker i varetekt.

- Vi har hele tida hevdet at det ikke er noen grunn til mistanke mot henne. Dette hadde vi også anført i anken vår.

Begge foreldrene anket kjennelsen etter fengslingsmøtet på stedet.

Venter på resultater Guttens far er fortsatt varetektsfenglet og kommer til å være det frem til fredag 13. desember. Når det kommer til siktelsen mot moren, sier Angen at de venter på at politiet skal bli ferdig med sine undersøkelser.

- Det som skjer framover nå er at vi venter på resultatene fra undersøkelsene politiet jobber med, sier Angen til Dagbladet.

Uforstående til siktelsen Kvinnen stilte seg tidlig helt uforstående til siktelsen mot henne og nektet straffskyld.

- Siktelsen kom som en stor overraskelse, og hun har det veldig tøft, sa advokat Tore Angen til Dagbladet på fredag.

Det var på onsdag i forrige uke at politiet fikk melding om funn av et dødt spedbarn i Vanvikan i Leksvik kommune.