- Hun er overrasket og lei seg

Den 42 år gamle bildrapssiktede kvinnen ble framstilt for varetektsfengsling klokken 10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ba i Jæren tingrett i dag om to ukers varetektsfengsling for kvinnen 42 som sammen med sin ektemann (43) er siktet for bildrap på tolv år gamle Olav Hovda på Klepp i Rogaland fredag. Grunnlaget for begjæringen om fengsling er faren for bevisforspillelse. Den 42 år gamle kvinnen ble fremstilt for fengsling i Jæren tingrett klokken 10 torsdag, mens den 43 år gamle mannen fremstilles klokken 13. Fengslingsmøtet, som nå er over, gikk for lukkede dører.

- Det var et ryddig og greit fengslingsmøte, men hun er veldig, veldig sliten, og nedbrutt, sier kvinnens advokat Inger Marie Sunde til Dagbladet etter fengslingsmøtet.

I fengslingsmøtet forklarte kvinnen at hun ikke kan huske å ha kjørt bilen på det aktuelle tidspunktet.

- Hun har ikke bekreftet at hun har kjørt bilen, og hun kan ikke huske at hun har kjørt på Lalandsvegen, og slett ikke på det tidspunktet, sier Sunde.

- Det er flere årsaker til at vi ønsket at det skulle gå for lukkede dører. Dette med fare for bevisforspillelse, som aktor har påberopt seg. Vi mener det er en person der ute som har kjørt denne bilen, og vi vil ikke at det skal komme ut informasjon som gjør at personen kan tilpasse sine forklaringer. I tillegg til at det selvfølgelig er en belastning når man har sittet på celle i to døgn - og skulle forklare seg for retten med et stort pressekorps til stede, sier Sunde.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel mens han sto på rulleski med sin far fredag kveld. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel mens han sto på rulleski med sin far fredag kveld. FOTO: PRIVAT Vis mer

- Hun er overrasket og lei seg. Det er en forferdelig tragisk sak. Hun er opptatt av at politiet skal få jobbe i fred så hun kan bli sjekket ut av saken, sa advokat Sunde til Dagbladet før fengslingsmøtet.

Kvinnen er registrert som eier av bilen. Ifølge politiet er de helt sikre på at de har riktig bil, men de er ikke sikre på hvem som kjørte bilen.

Også 43-åringen, som skal i fengslingsmøte kl. 13, vil motsette seg varetektsfengsling. - I tråd med at han ikke erkjenner straffskyld, er det naturlig at han vil motsette seg varetektsfengsling, sier mannens forsvarer, advokat Anne Kroken til Stavanger Aftenblad.

PÅKJØRT BAKFRA: 12-åringen og faren skalha vært iført refleksvest da gutten, som gikk bakerst, ble påkjørt bakfra ved 19.30-tiden fredag 4. januar. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
PÅKJØRT BAKFRA: 12-åringen og faren skalha vært iført refleksvest da gutten, som gikk bakerst, ble påkjørt bakfra ved 19.30-tiden fredag 4. januar. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer