- Hun er uegnet. Det må være guffent for KrF og Venstre

Ingvil Smines (Frp) er ny minister for samfunnssikkerhet. Da hun ble statssekretær i 2016 tvilte hun på menneskeskapte klimaendringer.

NY MINISTER: Ingvil Smines (Frp) har bare vært minister for samfunnssikkerhet i noen timer, men har allerede måttet tåle hard medfart fra blant annet nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne, som mener hun er uegnet for jobben. Slik svarer Smines på kritikken. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Menneskeskapte klimaendringer er det største sikkerhets- og beredskapsspørsmålet i vår tid. Hvis Ingvil Smines mener de ikke finner sted, er hun ikke skikket, sier Arild Hermstad, nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne (MDG) til Dagbladet.

I dag fikk Smines en symbolsk nøkkel av justisminister Tor Mikkel Wara og departementet har nå to statsråder fra Frp. Smines får ansvaret for beredskapen i Norge, som blant annet inkluderer hvordan samfunnet skal stålsette seg for klimaendringene.

- Guffent for KrF og Venstre

I mars 2016 uttalte Smines følgende til Aftenposten:

«Jeg tror det er klimaforandringer, men jeg tror ikke nødvendigvis de bare er menneskeskapte». Smines ville videre ikke svare på om hun mener menneskenes utslipp er hovedårsaken til klimaendringene.

- Jeg mener beredskapsministeren må ha tiltro til forskningen. Når vi har en minister som innbiller seg at det er naturlige svingninger, har vi et alvorlig sikkerhetsproblem, sier Hermstad.

- Hva tenker du om at Erna Solberg innsetter Smines?

- Det er et ekstremt dårlig signal. Det kan tyde på at Erna Solberg ikke tar disse rapportene på alvor likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer