- Hun er ute etter å ta meg. Men så fort jeg svarer er det kjønnsdiskriminerende

Donald Trump raser nok en gang mot Fox News.

- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en opphetet debatt på Fox News, kritiserte Donald Trump kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Etter å ha beklaget i august fyrer han nå opp igjen. Foto: John Minchillo / AP / NTB
- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en opphetet debatt på Fox News, kritiserte Donald Trump kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Etter å ha beklaget i august fyrer han nå opp igjen. Foto: John Minchillo / AP / NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ingen tegn til at mediestormen som omgir Donald Trump kommer til å roe seg ned med det første. Nå nekter han nok en gang å opptre på Fox News, etter å ha «blitt behandlet urettferdig».

De siste dagene har han gjenopplivet kritikken mot Fox News-programlederen Megyn Kelly, som fikk gjennomgå av Trump i sommer.


I en twittermelding onsdag skriver han til sine følgere: - Merker dere at lettvekteren Megyn Kelly konstant angriper meg, men når jeg slår tilbake så er det kjønnsdiskriminerende. Hun er høyt overvurdert!

Videre skriver han at han har bestemt seg for å ikke stille opp på intervjuer med Fox News den nærmeste tiden, da han føler seg urettferdig behandlet av kanalen.

- Lite diskret Milliardæren fikk enorm oppmerksomhet for sine uttalelser etter en opphetet debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i begynnelsen av august, på Fox News. I et CNN-intervju etter sendingen, anklaget han Fox News for å stille «ondskapsfulle og urettferdige spørsmål» i debatten. Mest oppmerksomhet fikk kommentaren han rettet mot programleder Megyn Kelly (44):


- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN.

Til tross for at han ikke sa det i klartekst, kom journalister og eksperter raskt på banen og konkluderte med at dette var Trumps lite diskret måte å insinuere at Kellys aggressive spørsmål tilsa at hun menstruerte.

- Jeg mente neseblod Trump forklarte i ettertid at kommentaren ikke handlet om menstruasjon, men neseblod.

- Jeg mente å si at det kom blod ut av nesa hennes. Kun en avviker vil tro noe annet.

Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton, kastet seg også inn i diskusjonen med en nådeløs karakteristikk av Trump:

- Ja, det er god TV, men jeg synes fyren gikk altfor langt - støtende, skandaløst, velg adjektivet, sier Hillary Clinton, ifølge CNN.

Kastet ut journalist Kelly er langt fra den eneste journalisten som har fått gjennomgå av Trump. Presidentkandidaten har et mildt sagt anstrengt forhold til media. I slutten av august valgte den kontroversielle politikeren å kaste ut en journalist for den spansktalende TV-stasjonen Univision.

Journalisten Jorge Ramos ønsket å stille Trump spørsmål om hans immigrasjonsplaner.

- Unnskyld meg, sett deg ned. Du har ikke blitt ropt opp, sa Trump før Ramos til slutt ble geleidet ut av vakter.