FÅR STØTTE: Politikerkolleger på tvers av partigrensene rykker nå ut og forsvarer Anette Trettebergstuen, som har blitt beskyldt for å «spille sex-kortet», etter at hun under en markering mot Vikarbyrådirektivet skal ha blitt møtt med hore-tilrop.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR STØTTE: Politikerkolleger på tvers av partigrensene rykker nå ut og forsvarer Anette Trettebergstuen, som har blitt beskyldt for å «spille sex-kortet», etter at hun under en markering mot Vikarbyrådirektivet skal ha blitt møtt med hore-tilrop. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Hun er utsatt for en kvalm hersketeknikk

Anette Trettebergstuen får bred politisk støtte etter beskyldningene om bruk av «sex-kortet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikerkolleger på tvers av partigrensene rykker nå ut og forsvarer Anette Trettebergstuen, som har blitt beskyldt for å «spille sex-kortet», etter at hun under en markering mot Vikarbyrådirektivet skal ha blitt møtt med hore-tilrop.

«Hasås bruker vanlige hersketeknikker mot Trettebergstuen: Hun var presset, hørte feil og spiller offer. Ekte mannfolk sier unnskyld!» skriver partikollega og kulturminister Anniken Huitfeldt på nettstedet Twitter.

- Ekkel og nedverdigende På sin Facebook-profil tar også Frp-leder Siv Jensen kraftig til motmæle: «Har det rablet for LO journalisten som påstår at AP politiker Anette Trettebergstuen spiller sexkortet? Jeg er ofte uenig med henne, men hun jobber for noe hun tror på og bør ikke hetses på denne sexistiske måten!»

Det var under en markering mot EUs vikarbyrådirektiv foran Stortinget for drøye to uker siden, at Anette Trettebergstuen (Ap) møtte massiv motstand fra Oslo LOs frammøtte. Det ble buet og pepet, og det skal ha blitt ropt hore mot stortingsrepresentanten.

Dette har Trettebergstuen senere bekreftet.

Journalist i LO Aktuelt, Torgny Hasås, gikk i går knallhardt ut mot Trettebergstuen i en kommentar. Der anklager han henne for å spille ut «sex-kortet», og at det er like ille som å bli ropt hore etter. Han viser til at det er blitt gjort undersøkelser for å verifisere påstanden, uten at det har lyktes.

Følgelig mener han det er mulig at Tretterbergstuen har hørt feil.

- Jeg reagerte instinktivt da jeg høret på Politisk Kvarter på radio i dag tidlig, på måten LO-journalisten oppførte seg på.
Det lå hele tiden bak at han trodde hun løy, og jeg synes det var en ekkel og nedverdigende måte å oppføre seg på, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Det er greit å være saklig uenige om Vikarbyrådirektivet, men man er nødt til å holde seg til saken. Jeg aner ikke hva som skjedde, men kjenner Anette Trettebergstuen som en skikkelig og ordentlig politiker. Nå blir hun utsatt for kvalm hersketeknikk, og jeg hadde håpet vi hadde kommet et lite stykke forbi den måten å karakterisere kvinner som stikker seg fram på.

-  Tviler ikke på Anette Karin Andersen (SV) var tilstede under markeringen mot Vikarbyrådirektivet. Hun holdt appell rett etter Trettebergstuen, og sier hun ikke hørte hore-tilropene.

Likevel:

- Det ble ikke ropt «hore» taktfast, men det kan ha blitt slengt etter henne. Jeg har vært på diverse nettforum i etterkant av demonstrasjonen, der det er blitt ytret langt verre ting, så det er godt mulig. Jeg har også hørt en god del sånt gjennom et langt politisk liv, sier Andersen til Dagbladet.

- Jeg tviler ikke på at Anette snakker sant, er det noen som ikke hadde ønsket å «spille sex-kortet» eller avspore debatten, så er det henne, sier Andersen.