DREPT: Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndagen den 19. juli.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
DREPT: Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndagen den 19. juli. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer

Siktet for drap på sine to barn:

- Hun er veldig syk

Helsetilstanden til kvinnen i 30-åra som er siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog, har gjort at ikke har vært mulig å avhøre henne.

Publisert

Øst politidistrikt skriver i en pressemelding tirsdag formiddag at etterforskningen pågår for fullt og at politiet fortsetter arbeidet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere detaljer rundt hvilke etterforskningsskritt vi gjør, hva vi finner av tekniske spor eller får informasjon om gjennom avhør, heter det i meldingen.

Kvinnen blir tatt hånd om av helsevesenet. Hennes forsvarer, advokat Gunhild Lærum, snakket tirsdag formiddag med sin klient.

- Veldig syk

- Jeg har snakket med henne i dag. Hun er veldig syk og ikke i stand til å gjennomføre avhør, sier Lærum til NTB.

Forsvareren beskriver den drapssiktede kvinnen som for syk til å snakke om det som har skjedd, og at et mulig fengslingsmøte vil være en umulighet å gjennomføre. Lærum har opplyst klienten om siktelsen mot henne, men forteller at hun er usikker på om kvinnen oppfattet dette.

FUNNET SØNDAG: To barn under 10 år ble funnet døde en privat adresse i Lørenskog søndag morgen. Moren deres er siktet for drap. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FUNNET SØNDAG: To barn under 10 år ble funnet døde en privat adresse i Lørenskog søndag morgen. Moren deres er siktet for drap. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ivaretar hennes rettigheter som innlagt på et sykehus og lytter til faglige råd, sier hun og legger til at hun vil ha jevnlig kontakt med både kvinnen og sykehuset.

Prejudisiell observasjon

Til Romerikes Blad opplyser forsvareren at hun har bedt om at kvinnen blir underlagt en prejudisiell observasjon.

Etter besøket på Ahus besøkte Lærum kvinnens familie, som blir ivaretatt av et kriseteam i Oslo, ifølge avisa.

- VELDIG SYK: Gunhild Lærum, som er forsvareren til kvinnen i 30-årene som er siktet for å ha drept sine to barn, sier at kvinnen er for syk til å bli avhørt av politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- VELDIG SYK: Gunhild Lærum, som er forsvareren til kvinnen i 30-årene som er siktet for å ha drept sine to barn, sier at kvinnen er for syk til å bli avhørt av politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Ut fra de samtalene jeg har hatt med ulike aktører, har dette kommet helt ut av det blå. Det er et sjokk for alle sammen, sier hun.

Siktet for drap

Det var søndag morgen at to barn ble funnet døde og deres mor ble funnet kritisk skadd i en leilighet i Lørenskog. Mandag ble moren siktet for drap på de to barna, som var under 10 år gamle.

Politiet har vært svært sparsomme med opplysninger om den drapssiktede morens helsetilstand og helsehistorikk. De har heller ikke villet si noe om hvordan de to barna ble drept.

Både Lørenskog og Rælingen kommunes psykososiale kriseteam har mandag og tirsdag vært tilgjengelig for personer med behov for noen å snakke med etter hendelsene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer