FIKK FYKEN: Danske Gitte Niegsch fikk sparken etter at hun stoppet tre fyllekjørere på bensinstasjonen der hun jobbet. Nå oppfordres det til boikott av stasjonen i Slagelse på Facebook. Skjermdump: Facebook
FIKK FYKEN: Danske Gitte Niegsch fikk sparken etter at hun stoppet tre fyllekjørere på bensinstasjonen der hun jobbet. Nå oppfordres det til boikott av stasjonen i Slagelse på Facebook. Skjermdump: FacebookVis mer

Hun fikk sparken av Shell etter å ha stoppet fyllekjørerne. Hun hadde nemlig glemt å ta på seg refleksvesten

Oppfordres til boikott på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da danske Gitte Niegsch (33) ble kalt inn på kontoret til sjefen sin på Shell-stasjonen i Slagelse der hun jobbet, var hun sikker på at hun skulle få ros og kanskje en påskjønnelse.

Hun hadde nemlig to ganger hjulpet politiet med å pågripe fyllekjørere, og hadde fått de beste skussmål av politiet for sin innsats. Dermed var sjokket stort da beskjeden kom: «Du har sparken med umiddelbar virkning».

Ingen vest Grunnen til at pipen hadde fått en så til de grader annen lyd var at Gitte ikke hadde tatt på seg den gule refleksvesten alle ansatte må bære når de færes i området rundt bensinpumpene.

Ettersom dette var brudd på vilkårene i arbeidskontrakten var det kroken på døra med en eneste gang.

- Hun sa: «Gitte, du har gjort en feil. Du hadde ikke på deg den gule vesten, og du har brutt personalreglene så du må forsvinne med en gang». Under møtet forsto jeg ingenting. Jeg trodde at de skulle takke meg, men i stedet ga de meg et ark og sa at jeg skulle gå. Jeg var oppløst i tårer og kunne ikke forstå hvordan jeg kunne miste jobben jeg elsket så høyt, forteller en gråtende Gitte ifølge svenske Kvällsposten.

- Burde skamme seg Saken har vekket oppsikt både i Danmark og i Sverige, og Gitte har også fått bred støtte i sosiale medier.

Det har blitt opprettet en gruppe ved navn «Boykot Shell Smedegade 4200», og i skrivende stund har den over 4100 «likes». Det er bred enighet blant de som aktivt kommenterer at dette er feilaktig håndtering av arbeidsgiveren.

- Shell burde skamme seg, og i stedet være stolt over å ha en slik medarbeider, sier en Facebook-bruker.

- Du bør være stolt. Ingen vet hva som kunne skjedd dersom de hadde kjørt derfra. Respekt for både handling og holdning, skriver en annen.

- Mye støtte Svenske Kvällsposten snakket med Gitte også i går kveld for å fortelle henne om all støtten hun får i sosiale medier. Det ble godt tatt imot.

- Jeg har fått så mye støtte at det er helt sanseløst. Det gjør meg bare enda sikrere på at jeg virkelig gjorde det rette, sier hun.

Til den danske avisa sn.dk sier Shells kommunikasjonssjef i Danmark, Jesper Brieghel, at han forsvarer avskjedigelsen til Gitte.

- Jeg vil heller forsvare våre strenge regler overfor en journalist, enn å se en av våre gjester bli ansvarlig for en ansatts død, sier han.