Hun fikk sparken fordi hun snakket polsk i lunsjen. Nå har hun fått erstatning

Joanna (34) får erstatning og oppreisning av sykehuset i Skien.

MISTET JOBBEN, FIKK ERSTATNING: Polske Johanna Renclawowicz (34) kom til enighet med sin tidligere arbeidsgiver etter mekling i retten.Foto: Per Flåthe
MISTET JOBBEN, FIKK ERSTATNING: Polske Johanna Renclawowicz (34) kom til enighet med sin tidligere arbeidsgiver etter mekling i retten.Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er lettet og fornøyd. Nå kan jeg gå videre, sier Joanna Renclawowicz (34) til Dagbladet.

Hun mistet jobben sin som renholder ved sykehuset i Skien i fjor, fordi hun snakket polsk med sine arbeidskolleger i lunsjen på sykehuset.Nå har hun og sykehuset inngått forlik etter rettsmeklingen ved Nedre Telemark tingrett i forrige uke. Sykehuset betaler 60 000 kroner i erstatning for økonomisk tap og oppreisning (erstatning for ikke-økonomisk skade) på 130 000 kroner, viser rettsmeklingsprotokollen.

- Noe å tenke på Joannas advokat, Sebastian Garstecki, er fornøyd med forliket.- Jeg håper dette resultatet vil være til ettertanke for arbeidsgivere som behandler sine ansatte på en lik måte. Jeg tror dessverre det har vært mange i liknende situasjoner tidligere som ikke har sagt fra, sier Garstecki til Dagbladet. 

- Det er stor arbeidsinnvandring til Norge. Det er mange som jobber her som har et annet morsmål enn norsk. Selv om arbeidsspråket bør være norsk, er det viktig at man kan ha mulighet til å snakke morsmålet i ulønnede matpauser med venner på jobben, uten at det går ut over ansettelsesforholdet. Språket er en viktig del av enkeltindividets identitet, sier advokaten. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer