Hun fødte barna alene. Deretter drepte hun dem og la dem i fryseren.

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): Under husransakelsen hos den svenske alenemoren gjorde politiet et makabert funn: I fryseren lå et babylik. For to uker siden ble et annet av kvinnens barn funnet i skogen, drept og dypfryst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle kvinnen er siktet for å ha drept begge barna sine. I politiavhør har kvinnen erkjent at hun først drepte barna, deretter la dem i fryseren.

- Jeg fødte barna helt alene på soverommet. Ingen hadde forstått at jeg var gravid. Jeg drepte barna nesten rett etterpå, har kvinnen fortalt politiet.

Oppførte seg merkelig

Hun har ikke oppgitt noe motiv for ugjerningene, men har sagt at hun bestemte seg for at barnet skulle dø da hun gikk gravid med sitt tredje barn.

Naboer og slekt er i sjokk etter de tragiske avsløringene.

- Hun var som en 15-åring, selv om hun var 31 år - litt barnslig, og ganske naiv, sier nabo Kristina Hultgren.

Fra før har alenemoren to barn. Hun bor sammen med en sønn i skolealder, som nå er tatt hånd om av barnevernet, og har også en 11-årig datter, som bor hos sin far. Kort tid etter at datteren ble født, fikk han vite at hans ekskjæreste ikke lenger ville ha barnet.

- Hun oppførte seg veldig merkelig, sier ekskjæresten.

Pakket inn

Det første barnet ble funnet 1. mai, pakket inn i et håndkle brodert med bokstaven «S» i hjørnet, deretter lagt i en plastpose. Etter at politiet gikk ut med detaljerte opplysninger om håndkleet, førte tips fra publikum politiet på sporet av gjerningskvinnen. Kvinnen ble pågrepet på arbeidsplassen sin i går formiddag. I avhør skal 31-åringen ha innrømmet at hun hadde ytterligere et dødt barn hjemme. Og da politiet ransaket huset hennes, fant de spedbarnet i fryseren.

Politiet i Stockholm vet foreløpig ikke hvor lenge de to barna har vært nedfrosset.

- Hun har fortalt at det første barnet ble drept for flere år siden. Deretter gikk det ett eller to år før neste barn ble født og drept. Hun synes det er veldig vanskelig å snakke om dette, og har ikke kunnet fortelle når de to hendelsene fant sted, sier kriminalsjef Jan Ullén ved politiet i bydelen Nacka utenfor Stockholm.

Synlige skader

Det første barnet var en gutt, som ble drept bare få timer etter fødselen. Omfattende skader på guttens kropp gjorde at politiet raskt fattet mistanke til at barnet var drept. Så langt har politiet imidlertid ikke villet si noe om hva slags skader det dreier seg om. Obduksjonen har ikke gitt noe klart svar om dødsårsaken, og de rettsmedisinske undersøkelsene er ennå ikke ferdige.

Politiet visste i går ikke om det andre barnet var gutt eller jente. Hvordan dette barnet døde, er ikke klarlagt ennå.

Fikk panikk

Det første barnet ble funnet av to ungdommer i skogsområdet Gustavsberg like utenfor Stockholm. Politiet trodde imidlertid ikke på ungdommenes forklaring om at de fant barnet tilfeldig. I stedet mistenkte politiet at en av ungdommene hadde funnet plastposen med barneliket hjemme i fryseren hos en nær slektning - den 31-årige kvinnen. Når hun innså dette, skal hun ha fått panikk og kastet plastposen med babyen i skogen.

Kvinnen ble i går innlagt på en psykiatrisk klinikk, delvis av frykt for at hun kunne begå selvmord.

- Hun har det veldig fælt. Dette er en dypt tragisk historie, sier Ullén.

Naiv

Ifølge kriminalsjefen har ikke den drapssiktede kvinnen levd sosialt isolert. Hun jobber innen handelsbransjen og har flere slektninger. Likevel har hun klart å skjule to graviditeter.

Hvem som er far til de to drepte spedbarna, vet ikke politiet. Den drapssiktede hevder at hun ikke vet det fordi hun skal ha hatt mange løse forbindelser tidligere.

31-åringen vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling. Hun risikerer inntil seks års fengsel.

FUNNSTEDENE: Det første barnet ble funnet av to ungdommer i skogsområdet Gustavsberg like utenfor Stockholm.
DREPTE BARNA: Den 31-årige svenske kvinnen er siktet for å ha drept to av barna sine. Et tredje barn som bodde sammen med moren, en gutt i skolealder, er nå tatt hånd om av barnevernet.