- Hun føler seg nok truffet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier regjeringen møter vanlige folk med nedlatenhet og arroganse.

AVVISER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kjenner seg ikke igjen i kynisme-beskrivelsene fra statsminister Erna Solberg (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AVVISER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kjenner seg ikke igjen i kynisme-beskrivelsene fra statsminister Erna Solberg (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror Erna Solberg rett og slett føler seg truffet. Det er nok derfor hun framstår som så indignert, sier Vedum til Dagbladet.

Han kjenner seg ikke igjen statsministerens beskrivelser av Senterpartiet og avviser at han driver et «kynisk, politisk prosjekt».

- Dette handler ikke om kynisme, men om politisk uenighet og helt reelle konfliktsaker. Vårt budskap er at vi må utvikle hele Norge. Det er det jeg prøver å få fram, ikke minst i debattene om nasjonalt eierskap eller når det gjelder nedleggelse av lensmannskontorer og svekket lokal beredskap, sier han.

- Er Erna Solberg en elitist?

- Jeg vil ikke komme med slike personkarakteristikker, men det er iallfall ikke kynisme å påpeke at regjeringen fører en politikk som er nedlatende og arrogant overfor vanlige folk. Når Finnmark tvinges sammen med Troms mot innbyggernes vilje, er det å overkjøre lokaldemokratiet, sier Vedum og fortsetter:

- Når det gjelder ulv, er det dem med størst makt som blir minst berørt. Og når regjeringen øker avgiftene med 6,6 milliarder kroner, så går det ut over dem som har minst fra før - ikke Høyre-velgjørere som Stein Erik Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer