- Hun følte uro for å bo i gården etter et innbruddsforsøk

Eieren av leiligheten e-postutvekslet med sin svenske leietaker i går kveld. I natt ble hun drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dag Håland er styreleder i bygården og eier av leiligheten der den svenske kvinnen ble funnet drept på Fredensborg i Oslo i natt.

Den svenske kvinnen som er drept leide leiligheten hans. Hun hadde bodd der i cirka ett år i et slags bokollektiv sammen med venner, ifølge eieren.

Håland forteller til Dagbladet at han e-postutvekslet med kvinnen i går kveld.

- Hun uttrykte at de følte uro for å bo i gården etter at det hadde vært et innbruddsforsøk der i forrige uke, sier Håland til Dagbladet.

Han sier han ikke kjente kvinnen personlig.

- Dette kommer som et sjokk. Jeg har opplevd bygården her som veldig fredelig, sier styrelederen, som også har avgitt forklaring til politiet.

Drept: Den svenske kvinnen bodde sammen med tre andre i kollektivet. Foto: Lars Nyland
Drept: Den svenske kvinnen bodde sammen med tre andre i kollektivet. Foto: Lars Nyland Vis mer

To menn er pågrepet i saken, som først ble meldt som et innbrudd like etter klokka 01 i natt. Naboer Dagbladet har snakket med forteller at en dør er brutt opp. Det ble hørt skrik før man så tre personer løpe fra stedet over et gjerde.

- Jeg våknet av at noen ropte: «Drap, ring 112, sier en nabo til Dagbladet.

I trappeoppgangen utenfor leiligheten kvinnen ble funnet død er det tydelige spor av blod over flere etasjer. Oslo-politiet opplyser at de ikke kommenterer saken før en pressekonferanse klokka 17 i kveld.

I tillegg til pågripelsene i natt, jaktet politiet i hele natt flere mistenkte personer.

- Tre menn ble sett flyktende til fots, sa innsatsleder Kristoffer Bang i oslopolitiet til Dagbladet i natt.

Også en stige som er plassert opp mot et høyt gjerde i bakgården er mistenkelig, ifølge flere naboer Dagbladet har snakket med.

- FØLTE URO: Styreleder og eier av leiligheten, Dag Håland, forteller at den svenske kvinnen var engstelig for å bo i bygården etter innbruddsforsøk i forrige uke. Foto: Lars Nyland
- FØLTE URO: Styreleder og eier av leiligheten, Dag Håland, forteller at den svenske kvinnen var engstelig for å bo i bygården etter innbruddsforsøk i forrige uke. Foto: Lars Nyland Vis mer