VIL IKKE TREFFE SØNNEN:  Moren til Anders Behring Breivik forstår ikke at det er sønnen hennes som har utført de grufulle handlingene. Her blir Behring Breivik konfirmert i Ris kirke. Foto: Privat
VIL IKKE TREFFE SØNNEN: Moren til Anders Behring Breivik forstår ikke at det er sønnen hennes som har utført de grufulle handlingene. Her blir Behring Breivik konfirmert i Ris kirke. Foto: PrivatVis mer

- Hun forstår ikke at sønnen kan ha gjort dette

Moren til Anders Behring Breivik er i sjokk. Hun ønsker ikke å treffe sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren ble avhørt rett etter bombeangrepet ved Regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til Dagbladets svenske samarbeidsavis Expressen at hun var i sjokk.

- Hun forstår ikke at sønnen kan ha gjort dette, sier han.

Ikke villet prate med moren Moren skal ha fått krisehjelp fra psykolog etter avhøret. Ifølge Expressen takket hun ja til dette og har fortsatt tilgang på hjelp.

- Av naturlige årsaker har hun det ikke bra, sier Hjort Kraby.

Anders Behring Breivik sitter for øyeblikket i isolasjon på Ila fengsel. Han har ikke bedt om å få prate med moren sin. Hun har heller ikke uttrykt noe ønske om å prate med ham.

En nabo sier til den svenske avisa at moren ikke har vært hjemme i leiligheten sin etter terrorangrepet.

- Burde tatt sitt eget liv På Facebook har det blitt opprettet en støttegruppe for moren og familien til den terrorsiktede 32-åringen. I skrivende stund har gruppa over 70.000 medlemmer.

Faren til Breivik fikk kjennskap til sønnens rystende handlinger gjennom media. Han brøt kontakt med sønnen for mange år siden. I et intervju med TV 2 sa faren tidligere denne uka at han ønsket at sønnen heller hadde tatt sitt eget liv.

- Jeg kommer aldri til å ha noe mer kontakt med ham. Og i de verste stunder tenker jeg at det siste han burde gjøre, var at han i stedet for å drepe så mange mennesker, så burde han tatt sitt eget liv, sier mannen til TV 2.

-  Når jeg tenker tilbake på det som har skjedd, så blir jeg helt fortvilet. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan noe sånt kunne skje. Det er ikke et normalt menneske som gjør noe sånt, fortsetter han.