Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun fortalte at hun hadde blitt voldtatt av 3-4 personer

Sju menn er siktet for grov voldtekt i Hønefoss. Fornærmet 20-åring oppsøkte venninne like etter hendelsen.

KNUST: Venninna ble oppsøkt av den fornærmede 20-åringen mandag kveld. Hun er knust over det som har skjedd. Foto: Øistein Norum Monsen
KNUST: Venninna ble oppsøkt av den fornærmede 20-åringen mandag kveld. Hun er knust over det som har skjedd. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

HØNEFOSS (Dagbladet): Politiet fikk seint mandag kveld melding om en mulig gruppevoldtekt i en flermannsbolig på Hønefoss.

Sju menn ble klokka 04.00 i natt pågrepet i boligen i en stor politiaksjon. De er nå pågrepet og siktet for grov voldtekt.

- Fortalte om voldtekt

Den fornærmede kvinnen(20) skal ha oppsøkt ei venninne kort tid etter at hendelsen skal ha skjedd. Dagbladet snakket tirsdag formiddag med venninna, som er knust over nyheten.

PÅGREPET: Sju personer er pågrepet etter mistanke om seksualforbrytelse i Hønefoss natt til tirsdag. Reporter: Øistein Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV Vis mer

- Min venninne skulle komme på besøk, men jeg var ikke hjemme, så de som bor i andre etasje slapp henne inn. Hun ble tatt med opp og der forklarte hun at det ble drukket alkohol, sier hun til Dagbladet mens tårene renner.

Den kvinnelige naboen ønsker å være anonym, men forteller hvordan hun opplevde situasjonen.

- Da jeg kom hjem, fortalte hun at hun hadde blitt voldtatt av 3-4 personer, sier naboen og vennninna.

Det er usikkert hvordan de sju siktede stiller seg til siktelsen.

Fortalte om smerter

Ifølge henne ble hun kontaktet av politiet 00.55 natt til tirsdag. Politiaksjonen mot boligen skjedde rundt klokka 04.00 i natt, og flere politipatruljer deltok i pågripelsen.

BESLAG: Politiet tok med seg gjenstander fra boligen. Foto: Øistein Norum Monsen
BESLAG: Politiet tok med seg gjenstander fra boligen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Ifølge naboen skal den fornærmede 20 år gamle kvinnen ha hatt smerter.

Krimteknikere på stedet

Krimteknikere gjorde tirsdag formiddag undersøkelser på åstedet. De gjorde seg ferdig med de første undersøkelsene like før klokka 12.00 i dag.

- Vi ser etter spor som har med saken å gjøre, sier krimtekniker Lars Enerhaugen til Dagbladet.

Politiadvokat Ole Jacob Garder har tirsdag ikke besvart Dagbladets henvendelser i saken. Til NRK forteller han følgende om at fornærmede skal ha oppsøkt ei venninne.

- Hun fortalte henne hva hun hadde blitt utsatt for. Så ble da politiet kontaktet og tilkalt, og vi gjennomfører en pågripelse på åstedet av disse sju personene, forteller Garder til NRK.

UNDERSØKELSER: Bak disse dørene har krimteknikerne gjennomført åstedsundersøkelser.
UNDERSØKELSER: Bak disse dørene har krimteknikerne gjennomført åstedsundersøkelser. Vis mer

Voldtektsmottak

Han opplyser at alle de sju skal være av østeuropeisk opprinnelse.

Flere ble i natt tatt med til legevakta i Hønefoss før de ble fraktet til Drammen. Der har også samtlige involverte vært innom voldtektsmottaket.

Mennene skal etter planen avhøres i løpet av dagen, men politiet opplyser at de trenger tolk til avhørene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media