Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun forteller om dødsulykken på direktesendt TV. Så går det opp for henne hvem som er involvert

Brøt sammen etter sending.

PÅ DIREKTEN: Supreet Kaur leser opp nyhetsmeldingen om en trafikkulykke, og skjønner at en av de døde er hennes egen mann. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Supreet Kaur var som vanlig på jobb som nyhetsanker for den indiske TV-kanalen IBC24 lørdag morgen, da de første rapportene kom om en tragisk bilulykke.

Hun fortalte seerne om detaljene. Tre personer hadde mistet livet og ytterligere to var alvorlig skadd etter en frontkollisjon mellom en SUV og en lastebil i Pithora i delstaten Chhattisgarh. Det skriver CNN.

Men etter hvert som opplysningene om ulykken ble mer og mer detaljerte, gikk det opp for Kaur at ektemannen hennes kunne være ett av ofrene. Han kjørte nemlig en lignende bil, og befant seg i det samme området.

Brøt sammen

28 år gamle Kaur fortsatte likevel å referere fra ulykken, selv når sladdete og uskarpe bilder av ulykkesstedet og ofrene ble vist på skjermen.

Først etter sending fikk hun bekreftet den tragiske nyheten. Ektemannen Harstad Kawade var blant de som hadde mistet livet i ulykken. Paret hadde vært gift i 18 måneder.

Umiddelbart etter sending brøt Kaur sammen i gråt, og forlot TV-studioet for å reise til ulykkesstedet.

Roses

Kaur har fått en rekke støttemeldinger etter dødsfallet, og hun har også fått skryt for sin profesjonelle opptreden på TV.

En redaktør for IBC24 sier til Indian Express at det var tydelig at hun skjønte hva som hadde skjedd. Kollegaen ønsker å være anonym.

- Selv om reporteren vår på stedet ikke brukte navn, merket alle at hun hadde funnet det ut. Produksjonsteamet hadde også funnet det ut, men de kunne ikke fortelle henne det så lenge sendingen pågikk, sier han.

Også Raman Singh, som er minister i delstaten, har kommet med en hilsen til Kaur.

- Jeg vil rose Supreets profesjonelle håndtering av sin ektemanns død med ekstraordinært mot. Måtte hans sjel finne hvile, skriver han på sin Twitter-konto.

240 000 drepte

Ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO), mister mer enn 1,2 millioner mennesker livet i trafikken hvert år.

Omlag 240 000 av disse er i India, noe som tilsvarer mer enn 650 mennesker hver dag i snitt.

I Norge var det samme tallet 135 i 2016. Det var en oppgang fra året i forveien hvor tallet var 117. Det skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media