Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun framstår som en løgner

Fyrer løs mot barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Venstre-leder Lars Sponheim er ikke nådig i sin kritikk av barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen etter alt bråket rundt utnevnelsen av det nye barneombudet før helga.

- Hun har ingen troverdighet, og framstår som en løgner, sier Lars Sponheim til TV2 Nyhetskanalen i dag.

- Jeg misliker sterkt at vi her i landet har en statsråd som jeg og alle andre som hører på og ser på i disse oppslagene i avisene, oppfatter at ikke snakker sant, sier Sponheim videre.

- Vanskelig å fortsette

Han mener det er uhyre vanskelig for Ramin-Osmundsen å være statsråd når det stilles spørsmål ved hennes habilitet som det gjør nå. Og mener Jens ikke kan holde seg med statsråder som ikke blir trodd.

- Jeg mener hele regjeringa må gå, sier Sponheim.

Han karakteriserer regjeringa som en arrogant flertallsregjering som gjør som den vil.

Han vil ikke svare på om han tror statsråden har fortalt sannheten til statsminister Jens Stoltenberg.


- Det er altså statsministeren selv som må avgjøre om hun snakker sant til ham. Men hun snakker altså ikke sant til det norske folk, og det synes jeg er et større problem, sier Sponheim til TV2 Nyhetskanalen.

RASENDE: Lars Sponheim mener Manuela Ramin-Osmundsen er ribbet for troverdighet etter bråket rundt utnevnelsen av nytt barneombud. Foto: SCANPIX
RASENDE: Lars Sponheim mener Manuela Ramin-Osmundsen er ribbet for troverdighet etter bråket rundt utnevnelsen av nytt barneombud. Foto: SCANPIX Vis mer

Foss krever sannheten

Avtroppende nestleder i Høyre, Per-Kristian Foss sier han forventer at Ramin-Osmundsen nå kommer med den hele og fulle sannheten om sine møter med og sitt forhold til det nye barneombudet, Ida Hjort Kraby.

- Nå må hun fortelle den hele sannheten. Hun har ikke mye å gå på nå, sier Per-Kristian Foss til Dagbladet.no. 

- De siste opplysningene om at statsråden var i middag med det nye barneombudet tredje januar i år bare aktualiserer kravet om at hun nå må fortelle den hele og fulle sannheten. Det er greit at hun ikke husker alt hun har gjort de siste 20 årene, men januar tilhører den nære hukommelse, sier Per-Kristian Foss. 

På spørsmål om han fortsatt har tillit til statsråd Manuela Ramin-Osmundsen svarer Foss:

- Jeg vil avvente konklusjonen til jeg ser rapporten hun skal sende kontroll- og konstusjonskomitéen. Etter at vi har sett hva hun skriver får vi se om det er grunnlag for en eventuell høring, sier Foss.

Sammen med Frp-leder Siv Jensen har Foss krevd svar fra barne- og likestillingministeren i denne saken. Foss tok selv opp saken med Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i går.

Det er ventet at Ramin-Osmundsen vil sende over en redegjørelse til Storinget i løpet av dagen.

image: - Hun framstår som en løgner

Brev fra Siv Jensen

Siv Jensen har sendt et brev til statsråden der hun ber Ramin-Osmundsen redegjøre for prosessen forut for den overraskende ansettelsen av Ida Hjort Kraby som nytt barneombud etter Reidar Hjermann.

- De nye opplysningene som har kommet fram bidrar til å svekke en allerede svekket statsråd enda mer.

På spørsmål om  hvordan hun mener statsråden har håndtert denne saken svarer Siv Jensen:

- Veldig, veldig klønete. Jeg kan ikke skjønne at hun har noen framtid som statsråd, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.no.

Ingen kommentar

Reidar Hjermann er det første barneombudet som ikke får fortsette en periode til etter å ha sittet i fire år. Selv fikk han vite dette dagen før ansettelsen av Hjort Kraby ble offentlig. 

Reidar Hjermann sier til Dagbladet.no at han ikke vil kommentere saken. Hjermann fortsetter som barneombud fram til april.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få tak i Ida Hjort Kraby, som har gjort seg utilgjengelig for pressen de siste dagene. Hun overtar etter planen som nytt barneombud i april, og er i dag ansatt hos regjeringsadvokatens kontor.

KREVER SVAR: Per Kristian Foss krever at statsråden redegjør for saken i sin helhet overfor Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media