- Hun gir uttrykk for samme sorg og frustrasjon som foreldrene

Sebastians oldemor tok kontakt med helseministeren etter dødsfallet.

MÅ TÅLE KRITIKK: Det har stormet på Facebook-siden til helseminister Bent Høie etter at Sebastian (10 mnd.) døde i helga. Helseministeren sier han forstår den sterke sorgen og frustrasjonen til familien og omgivelsene etter dødsfallet. Foto: Øistein Norum Monsen
MÅ TÅLE KRITIKK: Det har stormet på Facebook-siden til helseminister Bent Høie etter at Sebastian (10 mnd.) døde i helga. Helseministeren sier han forstår den sterke sorgen og frustrasjonen til familien og omgivelsene etter dødsfallet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en forferdelig sak for foreldrene som har mistet Sebastian, det er jo det verste en familie kan oppleve, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagbladet.

- Saken er også veldig vanskelig for helsepersonellet som var involvert, og jeg har stor forståelse for at mange opplever sorg og frustrasjon, sier helseministeren.

Han har ikke vært i kontakt med familien til den ti måneder gamle babyen som døde i helikopter på vei til St. Olavs hospital på søndag, eller legen som behandlet ham.

Sorg og frustrasjon Men han har fått en henvendelse fra Sebastians oldemor, som han vil svare på etter at han i dag kom hjem fra en reise i Sierra Leone.

- Hun gir uttrykk for den samme sorgen og frustrasjonen som foreldrene gir uttrykk for, og denne henvendelsen skal jeg svare på. Når det gjelder legen, er det viktig nå at Helsetilsynet går gjennom hendelsesforløpet og at de som har vært involvert, både pårørende og helsepersonell, får gi sin forklaring og opplevelse av situasjonen til Helsetilsynet.

Det har vært svært sterk temperatur på Facebook etter dødsfallet, og flere hundre har kommentert et innlegg helseministeren skrev om saken. Mange mener han bør ta ansvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer