Skuespiller tiltalt for hallikvirksomhet, vold og trusler

- Hun gruer seg til å stille i retten

Kvinne i 20-åra skal vitne mot ekskjæresten, som ifølge tiltalen drev henne ut i prostitusjon.

I RETTEN: Fra den såkalte sexfelle-saken i 2013, da skuespilleren, en kamerat og to kvinner, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker, ble dømt for å ha truet en rekke menn til å gi fra seg penger. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
I RETTEN: Fra den såkalte sexfelle-saken i 2013, da skuespilleren, en kamerat og to kvinner, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker, ble dømt for å ha truet en rekke menn til å gi fra seg penger. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hun gruer seg til å stille i retten. Samtidig synes hun det er viktig at han stilles til ansvar for hendelsene, som har fått negative ringvirkninger og konsekvenser, sier advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

- Svært alvorlig

Rjukan bistår en kvinne i 20-åra som ifølge politiet og påtalemakten ble drevet ut i prostitusjon av en jevngammel mannlig skuespiller, som i neste uke må stille i Oslo tingrett og svare for en svært omfattende tiltale som går på blant annet hallikvirksomhet, grov vold og trusler.

- Det har vært en omfattende etterforskning, som har involvert flere seksjoner i politidistriktet. Til sammen dreier det seg om 16 straffbare forhold, blant annet hallikvirksomhet og grov vold, som vi ser svært alvorlig på, sier politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt, som fører saken for påtalemakten.

Skuespilleren, som har deltatt i høyprofilerte film- og TV-produksjoner, risikerer en streng straff; flere av tiltalepunktene har en strafferamme på seks års fengsel.

- Han nekter straffskyld for hovedpunktene i tiltalen, opplyser mannens forsvarer Petter Bonde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer