Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun hadde akkurat kjøpt ny leilighet

Veinø Kleven (42) pratet med Sobia bare timer før hun og søstrene ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kleven var en god venn av de tre drepte søstrene, Sobia Khan (27), Saadia Khan (24) og Nafisa Khan (13) . Han forteller at han ble kjent med søstrene gjennom en bekjent som var taxisjåfør. I sjutida i går kveld pratet han med den eldste av søsterene, Sobia, på telefonen. Bare timer seinere var hun død.

- Hun sendte meg en SMS for å fortelle at hun akkurat hadde kjøpt seg ny leilighet. Så ringte jeg henne opp for å gratulere. Hun var så fornøyd over endelig å kunne flytte hjemmefra, sier Kleven til Dagbladet.no.

Det var i 22-tida i går kveld at den yngste broren fant de tre søstrene sine drept hjemme i Karl Flods vei på Kalbakken.

Kort tid etter ble gjerningsmannen, søstrenes 30 år gamle bror, pågrepet.

- Oppførte seg nedlatende

Venner og naboer har ulik oppfatning av den siktede 30-åringen. Noen tegner et bilde av ham som en kjærlig storebror som ville beskytte søstrene sine, andre som en konservativ mann med et kvinnefiendtlig livssyn.

Kleven kjenner ikke den siktede broren godt, men har møtt ham ved flere anledninger. Han synes broren opptrådte nedlatende overfor søstrene sine.

- Jeg oppfattet han negativt. Når han var i butikken med søstrene, gikk han aldri ut av bilen, og han hjalp dem aldri med å bære posene. De måtte slite selv, sier han.

PÅ ÅSTEDET: Fire venninner av drepte Nafisa Khan (13) la ned blomster og kort på åstedet i ettermiddag. - Hun var alltid blid, forteller de. Foto: JEANETTE PJAAKA HAUGE
PÅ ÅSTEDET: Fire venninner av drepte Nafisa Khan (13) la ned blomster og kort på åstedet i ettermiddag. - Hun var alltid blid, forteller de. Foto: JEANETTE PJAAKA HAUGE Vis mer

Kleven sier broren alltid så streng ut når han møtte ham.

- Jeg tror ikke det var særlig populært at de hadde kontakt med meg, for å si det sånn.

- Hadde kjæreste

Ifølge TV 2 Nyhetene skal den eldste søsteren, Sobia, ha hatt et kjærlighetsforhold, og derfor og planer om å flytte til egen leilighet.

Hun hadde fått tilslag på en leilighet i Stjerneblokkveien på Furuset.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet for drapet, men Kleven tror at det at eldstesøsteren ville flytte ut, har vært en utløsende årsak til drapene.

Også ifølge kilder som Hege Storhaug i Human Rights Service har snakket med, ønsket de tre jentene å leve friere liv enn det de gjorde. Hun sier til TV 2-programmet Tabloid at storebroren skal ha hatt store problemer med å akseptere dette.

Ifølge Kleven var det mye bråk innad i familien Khan. Men han oppfattet aldri søstrene som redde for broren sin.

image: - Hun hadde akkurat kjøpt ny leilighet

- Jeg synes de var tøffe, men ikke redde. Jeg tror ikke de følte seg truet. De var kanskje litt mer opprørske enn det som var tillatt i den familien, men jeg synes det var tøft av dem å si fra.

- Mye bråk

Mange i Groruddalen sørger i dag. På åstedet i Karl Flods vei på Kalbakken møter Dagbladet.no fire jenter på 12 og 13 år. Tre av dem gikk i samme klasse som avdøde Nafisa Khan (13) på Groruddalen skole. De vil ikke stå fram med navn, men forteller gjerne om venninnen sin.

- Nafisa var alltid blid. Alle var venner med henne, sier de.

Jentene har lagt ned blomster og kort på åstedet, og synes det er godt å komme sammen og prate om sorgen.

- Det er så forferdelig trist. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg hva som har skjedd, sier en av jentene.

De forteller at de aldri hadde noe mistanke om at Nafisa ikke hadde det bra hjemme.

- Jeg prøver å tenke tilbake nå om det var noe hun ville skjule, men jeg kan ikke huske noen episoder. Nafisa var alltid fornøyd på skolen, sier en av klassevenninnene.

Minnestund

Det var i 22-tida i går kveld at den yngste broren fant de tre søstrene sine drept hjemme i Karl Flods vei på Kalbakken. Kort tid etter ble gjerningsmannen, søstrenes 30 år gamle bror, innhentet av politiet utenfor boligen til en annen gren av familien i Kristoffer Robins vei, ikke langt unna.

«Det er nok meg dere skal ha tak i», skal 30-åringen ha uttalt til politiet.

Skolen til den drepte 13-åringen har høstferie. De planlegger en minnestund i morgen eller onsdag.

Ifølge VG Nett skal de tre søstrene begraves i Pakistan.