Hun hadde bare lyst på store lepper

Christine (22) fra Sandefjord ville bruke feriepengene på større lepper, men endte med en herpesliknende stygg klump.

ORDNET OPP: Christine fikk behandling for for mye restylane i leppa med enzymer som løste opp stoffet. Foto: Anne Charlotte Schjøll/Tønsbergs Blad
ORDNET OPP: Christine fikk behandling for for mye restylane i leppa med enzymer som løste opp stoffet. Foto: Anne Charlotte Schjøll/Tønsbergs Blad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg var veldig lei meg. Jeg følte jeg gikk veldig mye rundt med hånda foran munnen. En trodde jeg hadde herpes, så jeg måtte fortelle det, sier Christine (22) fra Sandefjord til Dagbladet.

Droppet ferien I begynnelsen av juli bestemte hun seg for å sprøyte restylane i leppene, noe som skulle resulterer i større lepper, men noe gikk galt. Etter noen dager gikk hevelsen i leppene bort, men da dukket det opp en klump der. Den var øm og ikke noe pen å se, ifølge Christine.

- Jeg hadde bare lyst på store lepper. Jeg brukte feriepengene mine på det i stedet for på sydentur, sier hun.

Kvinnen fortalte i går sin historie til Tønsbergs Blad, og ønsker å advare andre kvinner med lignende planer mot utøvere som ikke kan faget sitt.

Ødelagte ansikter Lege Domenico Stefania slår alarm, etter at flere kvinner har kommet til ham med sår og ødelagte ansikter som følge av kosmetisk eller estetisk medisin utført av sykepleiere. Særlig innsprøytning av botox og restlyane kan få alvorlige konsekvenser dersom det gjøres feil.

- Det burde være sterkere kontroll på hvem som gjør disse behandlingene og på kvalitet. Helsemyndighetene må ta grep og lage et skikkelig sertifiseringssystem slik at færre rammes av dårlig utført behandling, sier Stefania til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer