- Hun hadde notater om angrep på Empire State Building

36 år gammel kvinne riskerer livstid i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk påtalemyndighet la tirsdag fram tiltalepunktene mot en pakistansk kvinne som anklages for å ha bånd til al-Qaida.

Tiltalen mot 36 år gamle Aafia Siddiqui inneholder flere punkter om drapsforsøk og overfall på amerikanske soldater i Afghanistan. Dersom hun blir dømt, risikerer hun livstid i fengsel.

I henhold til tiltalen ble Siddiqui pågrepet i den afghanske byen Ghazni 17. juli av afghansk politi. Under avhør skal hun ha tatt våpenet til en amerikansk tjenestemann og løsnet skudd mot sikkerhetstjenestemenn, uten å treffe noen av dem.

Hun skal videre ha prøvd å gå til angrep på flere soldater før hun ble truffet av skudd fra sikkerhetsstyrkene.

Da hun ble pågrepet i Afghanistan, var hun ifølge tiltalen i besittelse av notater som beskriver angrep med omfattende tap av liv på mål som Empire State Building, Frihetsgudinnen og Brooklyn Bridge.

Trebarnsmoren ble i 2004 oppført på USAs liste over folk som mistenkes for å ha tilknytning til terrornettverket al-Qaida.

Savnet i fem år

Siddiqui, som har sin utdannelse fra USA, kom til New York i august etter å ha vært erklært savnet i fem år av menneskerettsgrupper.

 UTDANNET I USA:  Aafia Siddiqui da hun var uteksaminert fra Massachussets Institute of Technichs. Foto: AP/SCANPIX.
UTDANNET I USA: Aafia Siddiqui da hun var uteksaminert fra Massachussets Institute of Technichs. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer

Forsvarerne hennes sier de tror hun ble pågrepet i all hemmelighet da hun forsvant i Pakistan i mars 2003, og at drapstiltalen er reist som et påskudd for å få henne til USA.

Siddiquis mann ble tatt til fange i 2003 og sitter nå på Guantanamo-basen på Cuba. (NTB - Reuters - AFP).

SÅRET: Aafia Siddiqui etter pågripelsen i Afghanistan i juli i år. Hun fikk skuddskader under pågripelsen.