ANTATT ÅSTED: Politiet tror at mannen ble drept i dette huset, der hans ekskone og hennes nye mann bor. Politiet mener mannen, som ennå ikke er funnet, ble drept lørdag kveld eller natt til søndag. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
ANTATT ÅSTED: Politiet tror at mannen ble drept i dette huset, der hans ekskone og hennes nye mann bor. Politiet mener mannen, som ennå ikke er funnet, ble drept lørdag kveld eller natt til søndag. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

- Hun har bedt politiet om hjelp så mange ganger

Kvinnen (35) ville at den drepte 49-åringen skulle ilegges besøksforbud mot henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann i 30-åra fra Aurskog har i avhør erkjent drapet på en savnet mann (49) i Aurskog. Han sier han var i en situasjon hvor det ble utøvd vold.

Mannen, som ennå ikke er funnet, har tidligere vært gift med den siktedes samboer, en 35 år gammel kvinne.

Hun er også siktet i saken, men siktelsen lyder på legemsbeskadigelse, opplyste politiet på Romerike på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Det er uklart hvilken rolle hun har spilt i voldsepisoden som endte med døden.

Den siktede kvinnens forsvarer Gunhild Lærum, mener politiet har gjort et stort feilgrep ved at de ikke ila den avdøde besøksforbud mot kvinnen.

- Han er dømt for vold og trusler mot henne tidligere. Etter en episode nå i vinter ble han ilagt besøksforbud mot henne én dag. Men det er et stort feilgrep at han ikke har blitt ilagt et mer permanent besøksforbud mot min klient, sier Lærum.

Den avdøde og den siktede kvinnen har tre barn sammen, på tre, fem og syv år.

- Ikke skyld i drapet- Han ville ikke respektere hennes valg om å gå fra ham. Hun har bedt politiet om hjelp så mange ganger - også etter jul da han har vært pågående, sier Lærum.

Advokaten sier at klienten ikke er skyld i drapet.

- Hun har ikke begått drapet, og har gitt politiet en detaljert forklaring om hva som skjedde drapsnatten, sier Lærum.

Nær drept tidligerePolitiet bekrefter at den drepte er dømt for vold mot den 35 år gamle kvinnen tidligere.

- Det har vært turbulent, men ingen dramatiske voldsepisoder som kan forklare det som skjedde nå i helga, sier politiadvokat Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet

Politiet mener at drapet skjedde lørdag kveld eller natt til søndag i boligen til de to siktede. Den siktede mannen i 30-åra har forklart i avhør at han utførte drapshandlingen, men han erkjenner ikke straffskyld.

Liket av den savnede mannen er så langt ikke funnet, men siktede har sagt seg villig til å vise liket til politiet.

- Mannen vil bli siktet for forsettelig drap. Vi kan ikke gå inn på hvordan mannen ble drept, sier politiadvokat Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt.

Politiet forteller at den savnede mannen oppsøkte boligen til den siktede på eget initiativ. De vil ikke gå nærmere inn på hvorfor han dro til boligen, men forteller at politiet undersøker om sjalusi kan være en medvirkende årsak.

Den siktede har tidligere utøvd grov vold mot den savnede mannen 11. februar.

- Kun små marginer gjorde at mannen ikke døde under forrige voldshandling. Denne er kvinnen ikke siktet for, sier Kalvå.

FORSVARER: Gunhild Lærum, som forsvarer den voldssiktede kvinnen, mener politiet burde gjort en bedre jobb med å beskytte kvinnen fra drapsofferet: Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FORSVARER: Gunhild Lærum, som forsvarer den voldssiktede kvinnen, mener politiet burde gjort en bedre jobb med å beskytte kvinnen fra drapsofferet: Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer