Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun har beskyldt Bill Clinton for voldtekt. - Jeg føler meg ikke som en brikke i Trumps spill

Trump sendte skandalekvinnene ut for å spinne .

TRUMP FORSVANT: Før debatten i St. Louis, arrangerte Donald Trump en pressekonferanse med fire kvinner som mener at de er utsatt for forskjellige overgep av Bill og Hillary Clinton. Etter debatten sendte han dem ut for å møte pressen mens han selv forsvant ut bakveien. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. LOUIS (Dagbladet): Det var ventet at Donald Trump skulle gjøre kvinnene som har beskyldt Bill Clinton for overgrep til et tema i nattas presidentvalgkamp i St. Louis. Men det var ingen som hadde forutsett at han skulle ta med tre av dem til debattområdet, og holde en Facebook-live-sending med dem rett før debatten.

- Disse fire veldig modige kvinnene ville gjerne komme, og det er en ære for oss å hjelpe dem, sa Trump, før alle de fire ytret noen ord om hvorfor de støtter Trump.

STØTTE TRUMP: Kathy Shelton. Foto: Øistein Norum Monsen
STØTTE TRUMP: Kathy Shelton. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Den fjerde kvinnen, Kathy Shelton, har reagert på måten Hillary Clinton oppførte seg på da hun var forsvarer for mannen som var siktet for å ha voldtatt Shelton da hun var 12 år gammel. Etter nattas debatt møtte hun og Juanita Broaddrick pressen.

- Jeg følte meg bra i dag og jeg synes Donald Trump lagde et bra show, sier Broaddrick.

Broaddrick beskyldte Bill Clinton for voldtekt i 1978.

- Ikke en brikke

STAKK INNOM: Paula Jones var innom presseområdet etter debatten, men gjorde ingen intervjuer. Foto: Øistein Norum Monsen
STAKK INNOM: Paula Jones var innom presseområdet etter debatten, men gjorde ingen intervjuer. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Hun sier at hun ikke visste at hun skulle komme til debatten før i går. Flere eksperter mente Trump brukte de fire kvinnene til å få oppmerksomhet vekk fra skandaleopptaket fra 2005, som har truet med å legge hele valgkampen hans i grus.

- Jeg følte meg ikke som en brikke i Trumps spill, sier Broaddrick til pressen.

- Jeg er glad han spurte. Det er en dobbelmoral her. Trump har sagt dumme ting. Jeg synes det er dumme utsagn.

Kathy Shelton sier at hun var klar over Donald Trumps skandaleutsagn fra videoen som ble sluppet forrige fredag før hun takket ja til å bli med.

- Jeg synes det er uanstendig og respektløst, men jeg er glad for at han unnskyldte det. Det er mer enn vi noensinne har fått av Clinton, sier Shelton.

- Den egentlige grunnen til at jeg er her er dette; media fortsetter å kalle Bill Clintons problemer for utroskap. Seksuelle overgrep, voldtekt og seksuell trakassering er ikke utroskap. Det er kriminelle handlinger, sier Shelton.

Trump unngikk pressen

Donald Trump tok selv ikke noen spørsmål fra pressen i St. Louis, men sendte ut sine talspersoner og støttespillere. På slutten av Trumps Facebook-livesendingen før debatten ble det imidlertid ropt et spørsmål fra salen rettet mot Donald Trump.

- Hvorfor sier du at du kan ta på kvinner uten deres tillatelse? spurte en journalist og siktet til fredagens lekkasje, som har vært det alle snakker om de siste dagene.

- Hvorfor spør du ikke Bill Clinton om det? Hvorfor spør du ikke Hillary Clinton? ropte Paula Jones, som saksøkte den tidligere presidenten for trakassering i 1994. Saken endte i forlik, uten at Clinton innrømmet skyld.

Peter Kastor, professor i amerikanske kulturstudier ved Washington University i St. Louis og ekspert på amerikansk valghistorie, sa før debatten til Dagbladet at vi aldri har sett noe liknende som Trumps stunt.

- Dette er uvanlig på alle mulige måter. Men det er spesielt uvanlig at ektefellen til en presidentkandidat blir dratt inn på denne måten. Men så har vi heller ikke hatt en presidentkandidat tidligere som er gift med en tidligere president, sa Kastor.

SNUFSET: Donald Trump snufset i denne debatten også, men Katrina Pierson som er Trumps nasjonale talskvinne, tror det bare var på TV, og ikke i salen. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbaldet. Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!