MADDIE: Dette bildet av Madeleine McCann (3) ble brukt på flere plakater etter hun forsvant i 2007. Ei jente på New Zealand skal være så lik at Scotland Yard har bestemt at hun skal DNA-testes for å kunne fastslå eller utelukke at det er den savnede britiske jenta. Foto: REUTERS/David Moir/NTBScanpix
MADDIE: Dette bildet av Madeleine McCann (3) ble brukt på flere plakater etter hun forsvant i 2007. Ei jente på New Zealand skal være så lik at Scotland Yard har bestemt at hun skal DNA-testes for å kunne fastslå eller utelukke at det er den savnede britiske jenta. Foto: REUTERS/David Moir/NTBScanpixVis mer

- Hun har den samme flekken på øyet

Jenta på New Zealand DNA-testes for å se om det er Madeleine McCann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjent at Scotland Yard sjekker DNA-prøver fra ei jente på New Zealand, som skal være slående lik forsvunnede Madeleine McCann.

Britiske Madeleine forsvant den 3. mai 2007 da hun og familien var på feire på Algarve-kysten i Portugal. Foreldrene,  Gerry og Kate, har kjempet en utrettelig kamp for å finne ut hvor dattera deres har blitt av.

Nyttårsaften Politiet på New Zealand har opplyst om at jenta ble sett på nyttårsaften i Queenstown. 70 politimenn som patruljerte i Queenstown på nyttårsaften fikk beskjed om å se etter jenta som liknet Maddie.

Kvinnen som meldte ifra til politiet snakket i januar med The Southland Times, og fartalte at hun la merke til den blonde jenta da sammen med en mann i en butikk.

- Hun hadde den samme flekken på øyet som Madeleine. Det er få som har det, så jeg ble stående og stirre og glemte å følge med på hva de kjøpte, sier hun.

- Rett etter de hadde forlatt butikken fant jeg et bilde av Madeleine på Internett, for å se om flekken var på samme øye, forteller hun.

DATAGENERERT: Bildet til høyre er har politiet laget, og viser hvordan Madeleine kan se ut som 9åring. Foto: AP Photo/Metropolitan Police/Teri Blythe/NTBScanpix
DATAGENERERT: Bildet til høyre er har politiet laget, og viser hvordan Madeleine kan se ut som 9åring. Foto: AP Photo/Metropolitan Police/Teri Blythe/NTBScanpix Vis mer

Madeleine har en kolobom på sitt høyre øye. Dette er en defekt i øyet, ofte medfødt, som gjør at pupillen får en uregelmessig form.

Kvinnen forteller at verken jenta eller den mørkhårede mannen hun var der med snakket da de ble ekspedert.

Frivillig prøve Hun meldte ifra til en passerende politipatrulje.

I begynnelsen av januar gikk det lokale politiet ut og avviste at dette var den forsvunnede britiske jenta, men Scotland Yard synes likevel at observasjonen er så interessant at de ønsket en DNA-prøve, for å kunne utelukke eller konstatere at dette er Madeleine.

Politiet ville ikke gi ytterligere opplysninger om jenta, men sa at det ikke var første gang at folk hadde trodd at denne jenta var Maddie.

DNA-prøven ble gitt frivillig, og skal nå være sendt til analyse, men det kan ta flere uker før det kommer et svar.

The Southland Times skriver at det ikke er første gang ei jente som liknet Maddie har blitt sett på New Zealand. I desember 2007, samme år som hun forsvant, viste en overvåkningsvideo fra Dunedin en jente som liknet den savnede jenta i en butikk med en mann.

Mer enn to år seinere identifiserte politiet i Dunedin jenta, og fortalte at hun ikke var Maddie.

I april i fjor offentliggjorde britisk politi et bilde av hvordan Madeleine kan se ut som 9-åring.

Politiet sa da at jenta fortsatt kan være i live, og at de ville fortsette å lete etter henne.