«Hun har det bare helt forferdelig»

STAVANGER (Dagbladet): Først fikk Tapouk Tahrmineh Behzad (29) beskjed om at ektemannen var likvidert. Deretter fikk hun et nytt sjokk: Familiens nærmeste venn, mannen til bestevenninnen, var siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun forstår ikke at sjalusi kan være motivet for drapet.

- Hun er fullstendig knust. Hun har det bare helt forferdelig, sier advokat Ragnhild Øverland, som er oppnevnt som bistandsadvokat for den 29 år gamle enken til den likviderte drosjesjåføren Taher Hamidi.

I slutten av juni reiste Tapouk Tahrmineh Behzad med sine to sønner på sju og ni år på ferie til Iran. På samme fly satt bestevenninnen - den drapssiktedes kone. Hun hadde også med seg sine to små barn.

Endelig skulle de to kvinnene på ferie til hjemlandet Iran.

De skulle besøke familie. Ungene skulle få møte besteforeldrene. Venner skulle oppsøkes, de skulle virkelig nyte livet i sitt gamle hjemland.

Etter noen uker i Iran kom en uventet telefon fra Norge: Ektemannen til bestevenninnen (den nå drapssiktede 42-åringen) fortalte at hennes mann, Taher Hamidi, var blitt funnet drept i sin egen drosjebil.

Seinere fikk Tapouk Tahrmineh Behzad vite at ektemannen var blitt likvidert og at han var funnet i drosjebilen med strupen skåret over og stukket flere ganger med kniv.

Den 29 år gamle kvinnen kom seg på første fly hjem til Stavanger.

Nytt sjokk

Like etter at hun hadde kommet til Norge, fikk hun nok et sjokk. Like før hun skulle delta på minnestunden, en minnestund den drapssiktede 42-åringen hadde vært med på å planlegge.

Advokat Ragnhild Øverland fortalte henne at familiens nærmeste venn var siktet for å ha drept ektemannen.

- Hun fikk sjokk! Jeg vet ikke om hun virkelig forsto at politiet hadde arrestert og siktet familievennen for drapet.

- Hun greier ikke å ta det inn over seg. Det er fryktelig vanskelig for henne, sier advokat Ragnhild Øverland.

Tapouk Tahrmineh Behzad har både overfor politiet og sin egen advokat beskrevet den drapssiktede som familiens nærmeste og beste venn.

- Hun var i går i avhør med politiet. Hun vil så gjerne hjelpe til og fortelle politiet alt hun kan. Men lørdag orket hun ikke mer. Hun klarte ikke å gjennomføre avhøret, det ble for tøft for henne, sier advokat Øverland.

I går ble hun på nytt avhørt av etterforskerne.

- Hun er både fysisk og psykisk veldig dårlig.

- Hun har løpende kontakt med helsepersonell. Venner av familien har stilt opp og viker ikke fra hennes side. Jeg er veldig imponert over hvordan kurderne stiller opp for hverandre, sier Øverland.

- Uforståelig

For Tapouk Tahrmineh Behzad er det uforståelig at ektemannen er drept.

- Han elsket meg! Vi hadde et godt forhold. Taher var alltid så snill mot meg og barna, har den 29 år gamle kvinnen gjentatt flere ganger.

- Hvordan reagerer hun på at det er 42-åringen som er anklaget for drapet?

- Hun har forstått opplysningene fra politiet. Hun synes nok det er ekstra vanskelig. Det synes at arrestasjonen og siktelsen av familievennen gjør det hele enda mer grusomt for henne. Om hun tror politiet har pågrepet rett person, vet jeg ikke, sier Øverland.

Begraves i Norge

Først bestemte Tapouk Tahrmineh Behzad at Taher Hamidi skulle hjem til Iran, hvor familien skulle begrave ham.

Men nå har hun ombestemte seg. Hun ønsker at ektemannen skal få hvile i fred i Stavanger, sier advokat Øverland.

STØTTES AV VENNER: Enken Tapouk Tahrmineh Behzad (29) forstår ikke hva som kan være motivet for drapet på ektemannen Taher Hamidi.