FORFALSKET CV-EN: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som innrømmer at hun har forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix
FORFALSKET CV-EN: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som innrømmer at hun har forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / ScanpixVis mer

- Hun har det forferdelig

Sikkerhetssjef Gerrit Løberg er sjokkert over konas CV-forfalskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg sier han er like skuffet og sjokkert som alle andre over at kona Liv Løberg har jukset med CV-en sin.

Liv Løberg sa opp sin stilling som administrasjonssjef ved Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) umiddelbart etter avsløringen, ifølge VG.

- Jeg er like skuffet og sjokkert som alle andre. Jeg visste ikke noe om dette før min kone fortalte meg om saken for tre dager siden. Dette er noe som har skjedd lenge før vi møttes, sier Løberg til Dagbladet.

Vil ta vare på kona Han har ifølge NTB vært sammen med Liv Løberg siden 1994, da hun kom hjem fra det hun selv har omtalt som et studieopphold ved London School of Economics og Queen May College. Løberg sier han ikke vet om kona i det hele tatt har vært student ved disse stedene.

- Hvordan har din kone det nå?

- Det kan alle tenke seg. Hun har det forferdelig. Jeg gjør mitt beste for å ta vare på henne. Hun er det kjæreste jeg har. Jeg har aldri møtt et snillere menneske enn henne, sier Løberg til Dagbladet

Dagbladet har vært i kontakt med Løbergs advokat Tom A. Næss. Han forteller at verken han eller hans klient, Liv Løberg, har sett VGs oppslag, og at de derfor vil vente med å kommentere saken ytterligere.

Saken er oppsiktsvekkende fordi kontoret hun har sittet i ledelsen til er ansvarlig for å godkjenne autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger.

- Vi må gå gjennom hvordan dette kunne være mulig, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet.

Lamslått helseminister Løberg er medlem av fylkestinget i Akershus for Fremskrittspartiet og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005 og er i denne perioden 5. vararepresentant for Frp i Akershus. .

I 2007 var Liv Løberg Frps ordførerkandidat ved kommunevalget.

Også helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen reagerer kraftig på avsløringen.

- Jeg er lamslått og overrasket, og ikke minst veldig skuffet over at noe slikt som dette skjer. Når et kontor som nettopp har som jobb å autorisere helsepersonell og skal sjekke at andre har riktig utdannelse for å jobbe i helsevesenet, blir det ekstra alvorlig når en i ledelsen har falske papirer, sier helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen til VG Nett.

Her er Løbergs jukse-CV

Slik ser Løbergs CV ut i dag