FORSVARER:  - Vi mener siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde, sier den 26 år gamle kvinnens advokatt Geir Hovland til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORSVARER: - Vi mener siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde, sier den 26 år gamle kvinnens advokatt Geir Hovland til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Hun har det fryktelig

Den 26 år gamle oslo-kvinnen som er siktet for å ha drept datteren (1) ved å holde henne opp ned i en vannbøtte, erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha sittet i varetekt siden oktober i fjor, samtykker den 26 år gamle oslo-mammaen som er siktet for å ha drept datteren (1) til fire nye uker i varetekt i dag. Der blir hun sittende med brev- og besøksforbud, forteller kvinnens advokat Geir Hovland til Dagbladet.

For å disiplinere ettåringen, skal kvinnen som var aleneforsørger, ha holdt datteren opp ned i en vannbøtte. Nå er både hun og kjæresten (33) som overvar det hele via videolink, siktet for forsettelig drap, skriver VG i dagens papiravis.

Ifølge advokat Hovland erkjenner kvinnen de faktiske forholdene men nekter straffskyld for drap.

- Vi mener at siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde. hun mener det var en ulykkeshendelse, sier Hovland.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å oppnå kontakt med politadvokat Kristin Rusdal ved Oslo politidistrikt, men ifølge VG
mener politiet at den 26 år gamle Oslo-kvinnen drepte datteren, mens kjæresten fulgte med på nett.

«Adlød ikke moren» Det var natt til 10. oktober i fjor, at den 26 år gamle oslo-kvinnen chattet med sin 33 år gamle kjæreste som skal være bosatt i Storbrittania. Ettåringen var da våken og «adlød ikke moren», ifølge kvinnen. Paret snakket da om hvordan de skulle få barnet til å høre.

Ifølge politiadvokat Kristin Rusdal har den 26 år gamle kvinnen i avhør forklart at det var kjæresten, som ikke er barnets far, som foreslo å disiplinere barnet ved å holde datteren opp-ned i en vaskebøtte.

Til VG sier politiadvokaten at kvinnen så hentet en tiliters vaskebøtte som hun fylte med vann. Mens 26-åringen fulgte med på videolink fra storbrittania, holdt kvinnen barnet opp ned i bøtta til det sluttet å puste.

- Har det fryktelig 26-åringens advokat, Geir Hovland ønsker ikke å kommentere det som skjedde den aktuelle natta, men sier alenemora har det svært vanskelig.

- Hun har det selvfølgelig fryktelig, uansett hvordan de strafferettslige sidene av saken er, er dette en tragedie både for henne og familien, sier Hovland til Dagbladet.

Hen presiserer at det fortsatt gjenstår etterforskning i saken.

- Foreløpig er dette bare en siktelse. Nå venter vi på resultatet av politiets endelig etterforskning, sier Hovland

- Et uhell Det var kvinnen selv som kontaktet ambulanse da kjæresteparet forstod at barnet ikke pustet lengre. Til ambulansepersonalet forklarte kvinnen at jenta hadde falt ned i bøtta ved et uhell. Den ett år gamle datteren ble erklært død ett døgn senere ved Rikshospitalet.

Men politiet festet ikke lit til forklaringen, og igangsatte drapsetterforskning.

Obduksjonsrapporten ga ingen svar, men etter å ha etterforsket saken valgte politiet å ta ut siktelse mot kjæresteparet. Den 26 år gamle oslo-kvinnen er siktet for forsettelig drap, mens den 33 år gamle kjæresten er siktet for medvirkning til drapet.

Også den 33 år gamle kjæresten erkjenner de faktiske forholdene, men han har en annen forklaring enn den 26 år gamle oslo-kvinnen.