- Hun har gitt en forklaring om hvorfor hun drepte

15-åring erkjenner å ha drept Anna Kristin Gillebo Backlund (30).

FORSVARER DRAPSSIKTET JENTE: Drapssiktedes (15) forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, jobber for å få den varetektsfengslede 15-åringen til et bedre egnet sted. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORSVARER DRAPSSIKTET JENTE: Drapssiktedes (15) forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, jobber for å få den varetektsfengslede 15-åringen til et bedre egnet sted. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA/OSLO (Dagbladet): En 15 år gammel jente ble i dag varetektsfengslet i to uker, siktet for overlagt drap på 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund.

Backlund ble drept da hun var på jobb ved Behandlingssenteret Små enheter natt til tirsdag der hun jobbet som sosionom og passet på den nå drapssiktede jenta.

Jenta erkjenner forsettlig drap, men ikke overlagt drap. I går ble hun avhørt av Asker og Bærum-politiet i nesten tre timer. Ifølge sin forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, var avhøret ryddig og forløp greit. Advokaten bekrefter overfor Dagbladet at hennes klient har gitt en forklaring på hvorfor hun drepte.

- Hun har forklart seg om årsaken, sier Nakstad til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å kommentere ytterligere fra avhøret.

Både politiet og forsvareren jobber nå med å finne et bedre egnet varetektssted enn Bredtveit kvinnefengsel hvor hun nå sitter.

- Det er forsøkt gjennom psykiatrien, men de har sagt nei. Barnevernstjenesten sier de ikke har noe tilbud. Vi jobber med kriminalomsorgen om de har noe opplegg. Et siste alternativ er å sette sammen et helt eget opplegg, men det vil ta tid, sier Nakstad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer