- Hun har gjort en klok beslutning

Akhtar Chaudhry tror ikke hans spørsmål var avgjørende for Janne Kristiansens avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skal være Janne Kristiansens svar på spørsmål fra SVs Akhtar Chaudhry under høringen  i 22. juli-kommisjonen onsdag som skal ha vært utløsende for hennes mulige brudd på taushetsplikten. Kristiansen røpet at Norge har agenter i Pakistan. Akhtar Chaudhry tror allikevel ikke replikkvekslingen var en avgjørende faktor.

- En PST-sjef lever av tillit, både i politiske miljøer og ikke minst blant befolkningen. Janne Kristiansen har slitt i lengre tid og hun har nå tatt en klok beslutning, sier Chaudhry til Dagbladet.

Under høringen spurte Chaudhry om Norge utveksler informasjon med Pakistan. Kristiansen ønsker først ikke å svare på spørsmål om Pakistan på nåværende tidspunkt, men sier at det er et land PST «til dags dato ikke har offisielt samarbeid med.»

- Ingen agenda Da Chaudhry følger opp og spør om Norge ikke bør ha en tett og god kontakt med Pakistan etterretning svarer Kristiansen:

- På generelt grunnlag skal de forskjellige landene vi samarbeider med, hele tiden vurderes. Jeg vil ikke si noe spesielt om det landet du snakker om. Vi må også vurdere samarbeid med forskjellige land ut fra deres forhold til menneskerettigheter og anne grunnleggende lovgivning. Men E-tjenesten har sine representanter i disse landene, så vi samarbeider via E-tjenesten om dette landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer