Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun har gjort tiltak som viser at det var stort forbedringspotensial

Men komitéleder Anders Anundsen (Frp) mener Inga Marte Thorkildsen (SV) har gjort riktige og viktige tiltak.

MÅTTE RYDDE OPP: Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen måtte i dag møte i Kontroll- og konstitusjonskomiteen for å redegjøre for oppryddingsarbeidet i departementet etter Lysbakkens avgang. Foto: Jacques Hvistendahl
MÅTTE RYDDE OPP: Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen måtte i dag møte i Kontroll- og konstitusjonskomiteen for å redegjøre for oppryddingsarbeidet i departementet etter Lysbakkens avgang. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) måtte i dag møte i kontrollkomiteen for å redegjøre for hvordan departementet har ryddet opp etter den ukulturen rundt tilskuddspraksis - bruk av offentlige penger - som Audun Lysbakken (SV) beskrev da han trakk seg som statsråd i samme departement.

Flere av komitémedlemmene berømmet barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen for hennes redegjørelse, og ga uttrykk for at hun har igangsatt tilsynelatende riktige og viktige tiltak for å rydde opp i departementets tilskuddspraksis.

Komitéleder Anders Anundsen (Frp) er godt fornøyd med Thorkildsens forklaring.

- Ja, jeg syns hun gjorde og ryddig og god figur, og hun redegjorde godt for de tiltakene som er gjort. Hun har jo gjort en rekke tiltak, som med all tydelighet viser at det var et stort forbedringspotensial i BLD, sier han til Dagbladet.

- Da Lysbakken gikk av, pekte han på en ukultur som hadde foregått i årevis. Hva tenker du om Thorkildsens forklaring omkring dette?

- Hun var først forsiktig med å si for mye om tilstanden i departementet da hun tok over. Men til slutt sa hun at status var for dårlig, og at dette var bakgrunnen for de omfattende endringene som BLD har gjennomført.

Underveis i høringa fikk Thorkildsen spørsmål om gjennomgangen departementet har gjort på ordre fra Stortinget, har bekreftet det Lysbakken sa da han gikk av, nemlig at ukulturen strakk seg mange år tilbake i tid.

- Jeg oppfatter ikke at Lysbakken forsøkte seg på en ansvarsfraskrivelse. Tidligere departementsråd Harald Nybøen bekreftet også den praksisen Lysbakken beskrev, svarte Thorkildsen.

Etter høringen svarte Thorkildsen på spørsmål fra pressen. Hun medgikk at hennes departement hadde en del som måtte forbedres, men at mye også er bra.

Likevel:

- Man kan aldri være 100 prosent trygg på at man har 100 prosent kontroll. Vi har å gjøre med enkeltmennesker her.

Thorkildsen sier hun mener det ikke er nødvendig med endringer i regelverket.

- Samtidig er det alltid viktig med en kritisk gjennomgang av reglene. Men det er rom for skjønn, og det må det være. Det gir nødvendig fleksibilitet.