- Hun har hatt en tøff opplevelse

Nedbrutt bilfører (28) skal etter planen avhøres i dag.

I SJOKK: Den 28-årige bilføreren var i går i sjokk etter å ha funnet den hardt skadde skolejenta under bilen sin i innkjørselen hjemme. Foto: TOR KEISER
I SJOKK: Den 28-årige bilføreren var i går i sjokk etter å ha funnet den hardt skadde skolejenta under bilen sin i innkjørselen hjemme. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet står fortsatt uten svar på hvordan det kunne skje at ei 13 år gammel jente fra Slemmestad ble påkjørt av to biler, for så å bli dratt flere kilometer av gårde. Mye avhenger av hva en 28-årig kvinne forteller i avhør.

Asker-kvinnen førte personbilen som dro med seg 13-åringen under bilen helt fra Slemmestad til hjemmet i Høymyrmarka - der hun oppdaget den stygt kvestede jenta under bilen etter å ha parkert i innkjørselen.

Kriseteam
Hun var i går i sjokk og kunne ikke avhøres da. Politiet håper hun er i form til å bli spurt ut i dag.

- Hun har hatt en tøff opplevelse og har vært utafor. Et kriseteam har tatt seg av henne siden funnet av jenta, og vi håper hun lar seg avhøre i løpet av dagen, forteller lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, til Dagbladet.

Lensmannen opplyser at kriseteamet har fulgt opp en rekke personer siden gårsdagens grufulle hendelse. Flere av vitnene til det som skjedde, er barn.

- Vi har hatt opp mot ti barn og voksne inne til avhør, sier Meek.

Oppdaget ingenting
Føreren av tankbilen som først kjørte på jenta, en 59-årig mann, ble avhørt i går. I likhet med den 28 år gamle personbilføreren er han siktet for uaktsomhet etter hendelsen og foreløpig fratatt førerkortet.

- Han har forklart at han ikke oppdaget hva som skjedde, og kjørte videre, sier lensmann Meek.

Tankbilen ble stoppet i nærheten av påkjørselsstedet, på sementprodusenten Norcems anlegg i Slemmestad. Begge de innblandede kjøretøyene ble tauet inn av politiet for tekniske undersøkelser.

- De står nå hos Søndre Buskerud politidistrikts tekniske avdeling i Drammen, forklarer lensmannen.

- MERKET INGENTING: Den 59-årige sjåføren av tankbilen som først kjørte på jenta, har i avhør forklart at han ikke merket noe til påkjørselen. Bilen ble funnet ved Norcems anlegg i nærheten av påkjørselsstedet. Foto: TOR KEISER
- MERKET INGENTING: Den 59-årige sjåføren av tankbilen som først kjørte på jenta, har i avhør forklart at han ikke merket noe til påkjørselen. Bilen ble funnet ved Norcems anlegg i nærheten av påkjørselsstedet. Foto: TOR KEISER Vis mer

Han forteller at politiet har et godt håp om å oppklare saken.

- Vi har et rimelig godt bilde av omstendighetene nå. Men vi er som sagt avhengige av personbilførerens forklaring, sier Meek.

Han oppfordrer personer som kan ha sett noe av betydning for saken, til å kontakte lensmannskontoret på politiets fellesnummer 02800.

Skoleavslutning
Den 13-årige jenta var på vei hjem fra skoleavslutning og ble påkjørt av tankbilen da hun var i ferd med å krysse Slemmestadveien ved Slemmestad kapell. Venninner av henne kunne ikke finne henne etter påkjørselen, og slo alarm.

På grunnlag av vitneobservasjoner fant politiet jenta under 28-åringens bil i nabokommunen, og kunne berge henne ut. Hun var ved bevissthet da hun ble funnet, og kunne gjøre rede for seg.

Det gikk en time fra politiet fikk melding om påkjørselen, til 13-åringen ble funnet.

Hun ligger nå hardt skadd på Ullevål universitetssykehus. Seint i går kveld ble statusen hennes endret fra «livstruende skadd» til «alvorlig skadd», og tilstanden er stabil. Jenta har skader i hodet, ansiktet, brystet og buken, i tillegg til bruddskader.

Slemmestad ungdomsskole var i går åpen for folk som ville snakke om det som var hendt. I dag er adgangen begrenset til skolens ansatte og elever.

- Vi har vært til stede der og orientert om statusen, sier lensmann Meek til Dagbladet.

FORSVANT: Bare sykkelen og en av 13-åringens sko lå igjen ved veien etter påkjørselen; jenta var forsvunnet, og venninnene slo alarm. Foto: JOHNNY OLSEN
FORSVANT: Bare sykkelen og en av 13-åringens sko lå igjen ved veien etter påkjørselen; jenta var forsvunnet, og venninnene slo alarm. Foto: JOHNNY OLSEN Vis mer