Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun har ikke endret beskrivelsene sine

Jentas lege mener jenta har vært troverdig og konsistent i det hun har fortalt om Øygard. - Dette er domstolens og ikke behandlernes oppgave å si noe om, sier Mette Yvonne Larsen.

- KONSISTENT Legen og psykologen som har behandlet jenta (17) etter anmeldelsen mot Rune Øygard, har ikke sett grunn til å tvile på at det hun forteller er sant. Foto: Øistein Norum Monsen
- KONSISTENT Legen og psykologen som har behandlet jenta (17) etter anmeldelsen mot Rune Øygard, har ikke sett grunn til å tvile på at det hun forteller er sant. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): En lege ved Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) som etter anmeldelsen av Rune Øygard har hatt 21 samtaler med fornærmede i overgrepssaken, forklarte seg i dag i tingretten.

- Konsistent Legen gjenga noe av det jenta har fortalt om overgrep begått av Øygard, og har ikke sett noen grunn til å tenke noe annet enn at jenta snakker sant.

- Det er ikke framkommet noe som tilsier at det er noen annen grunn til plagene. Symptombildet hun har hatt knytter seg til redselen for Øygard, mener behandleren.

Ifølge henne har fornærmede i de mange samtalene gitt de samme opplysningene om hva som har tilstøtt henne.

- Hun har vært konsistent i det hun har sagt og måten hun har vært på. Hun har ikke endret beskrivelsene sine over tid. Jeg harar opplevd henne som genuin, og at det hun har vist meg er ekte og ikke noe påtatt, sa legen.

Hun framstilte det som lite sannsynlig at det kunne være andre årsaker til symptombildet.

Posttraumatisk stress Psykologspesialist ved Barnehuset på Hamar, Pål Vegard Hagen, behandlet jenta fra i mai i år. Han fortalte i retten i går at han hadde totalt 11 samtaler med jenta på Barnehuset.

- Hun slet med symptomer på posttraumatisk stresslidelse. Totalbelastningen hun har vært utsatt for har antagelig framkalt sterkt ubehag som kan beskrives som et traume, sa han i retten.

Hagen forklarte for retten at han ved noen pasienter stiller spørsmålstegn ved historien de presenterer for ham, men at heller ikke han ikke tvilte da jenta fortalte om overgrepene hun hadde vært utsatt for. - Jeg har ikke følt at det var nødvendig her.

- Kritikkverdig Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, mener det er kritikkverdig at legen og psykologen i retten uttaler seg om jentas troverdighet.

- Verdien av det er lik null. Det er ikke fagbehandlerne som skal vurdere troverdigheten hennes, det er det kun domstolen og de som har mandat til det som kan gjøre. Jeg har aldri hørt en behandler i slike saker tvile på sin klient uansett hva som har kommet fram senere, sier Larsen til Dagbladet.