- Hun har jo samme grønne øyne og blonde hår som vår lille sønn

Foreldrene fikk dødsattest for nyfødt datter i 2009. Grav åpnet - kista var tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gresk politi vurderer i dag å gå ut med bilder av romparet som er siktet for bortføring for å komme nærmere et svar på hvor Maria (4) stammer fra, melder den greske tv-kanalen Alpha.

DNA-tester både av mannen (40) og kvinnen (39) i rom-bydelen Farsala i utkanten av Aten utelukker at de er jentas biologiske foreldre.
 
Deres siste forklaring er at de fikk barnet fra en fortvilet mor som kontaktet dem utenfor en butikk, og som var desperat etter å finne noen som kunne ta vare på datteren.
 
- Skandinavisk far Hele verden er engasjert i forsøket på å oppklare hvor den blonde, lyshudede og forkomne jenta kommer fra.

Organisasjonen «The Smile of the Child» har fått over 5 000 henvendelser.  Den siste henvendelsen som peker seg ut kommer fra en gresk far med skandinavisk opphav, som nå krever å få sitt eget DNA testet mot den fire år gamle jenta.

I 2009 - altså det året Maria trolig ble født - fikk den skandinaviskættede mannen og hans kone en datter på sykehuset i Hellas' nest største by Thessaloniki.

Tom kiste De fikk aldri se den nyfødte datteren, bare dødsattesten. Seinere krevde foreldrene at graven skulle åpnes, fordi de hadde mistanke om at personalet på sykehuset hadde forsøkt å skjule at de hadde gjort en fatal feil i forbindelse med fødselen.

Overraskelsen var stor da den oppgravde barnekista var tom, og den skandinaviskættede barnefaren i Hellas reagerte umiddelbart da han så bildet av Maria.

<strong> BLONDT HÅR, GRØNNE ØYNE, LYS HUD:</strong>  Gresk politi gikk ut med dette bildet av den fire år gamle jenta fredag - dagen etter at hun ble innbrakt fra romleiren i Farsala. Foto: AFP/NTB Scanpix.
BLONDT HÅR, GRØNNE ØYNE, LYS HUD: Gresk politi gikk ut med dette bildet av den fire år gamle jenta fredag - dagen etter at hun ble innbrakt fra romleiren i Farsala. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Paret som mistet datteren og åpnet en tom kiste, har seinere fått en sønn med de «samme» grønne øynene og lyse trekkene som Maria.

De vil nå ha avklart om Maria kan være solgt eller stjålet fra fødeavdelingen i Thessasloniki, ifølge avisa Ethnos og andre greske medier.

Ingen savnet i Skandnavia Ifølge Sky News er åtte av de 5 000 tipsene mer interessante enn resten. Fire av tipsene har tilknytning til USA. De andre har koplinger til Sverige, Canada, Frankrike og Polen.

Leder av Oslo-politiets savnet-gruppe, Anders Oksvold, opplyser til Dagbladet at det ikke har vært noen slike savnetsaker i Skandinavia de fem siste årene, så langt han kan huske.

Talsmann for Smile of The Child, Panos Pardilis Dresios, opplyser at jenta koser seg med leker på sykehuset og «føler seg mye bedre».

<strong> OVER 5 000 tips:</strong>  Fra Aten-kontoret til organisasjonen Smile of The Child, der over 5 000 tips har strømmet inn om den fire år gamle jenta, som foreløpig går under navnet Maria. Foto: John Kolesidis, Reuters/NTB Scanpix.
OVER 5 000 tips: Fra Aten-kontoret til organisasjonen Smile of The Child, der over 5 000 tips har strømmet inn om den fire år gamle jenta, som foreløpig går under navnet Maria. Foto: John Kolesidis, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
<strong> BODDE HER:</strong>  Den fire år gamle jenta bodde i huset bakgrunnen. Bildet er tatt lørdag, to dager etter politiets aksjon. Foto: Sakis Mitrolidis, AFP/NTB Scanpix.
BODDE HER: Den fire år gamle jenta bodde i huset bakgrunnen. Bildet er tatt lørdag, to dager etter politiets aksjon. Foto: Sakis Mitrolidis, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer