SLIPPES FRI. Etter 34 år i fengsel slippes Cathy Woods fri. Hun ble dømt for et drap som nye DNA-beviser viser at hun ikke har begått. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Andy Barron, File
SLIPPES FRI. Etter 34 år i fengsel slippes Cathy Woods fri. Hun ble dømt for et drap som nye DNA-beviser viser at hun ikke har begått. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Andy Barron, FileVis mer

Hun har sittet 34 år i fengsel. Nå slippes hun fri etter nye DNA-beviser

Frikjent etter knivdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Cathy Woods (64) fra Nevada har sittet 34 år i fengsel for et drap begått i 1976.

Nå er hun frikjent, etter at nye bevis dukket opp. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det er nye DNA-beviser som har bidratt til at Woods slippes fri. Saken skulle egentlig i en ny runde i retten i juli, men nå droppes tiltalen mot 64-åringen.

Woods ble dømt for å ha knivstukket og drept en 19 år gammel kvinnelig student i 1976.

- Hun er lettet over at dette endelig er over og må finne ut hva hun skal gjøre framover. Mye har forandret seg i løpet av de åra mens hun var fengslet, sier forsvareren Maizie Pusich ifølge AP.

Woods innrømmet og hevdet hun hadde drept studenten før hun ble dømt. Dette skal ha skjedd i samme tidsrom som Woods var innlagt ved et psykiatrisk sykehus.

I retten ble det hevdet at Woods satt på informasjon som bare drapspersonen kunne kjenne til.

Nye DNA-beviser - fra en sigarettsneip - viser at det var en tidligere innsatt ved fengselet i Oregon som er drapsmannen. 66-åringen er tidligere dømt for drap på to unge kvinner.

- Vi skulle selvsagt ønske det fantes DNA-beviser på den tida, men de hadde bare ikke beviser nok, sier forsvareren Pusich.