- Hun har vært aktør i saken hele veien

Faren reagerer sterkt på Inga Marte Thorkildsens rolleblanding.

 - OVER GRENSA:  Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer kraftig på at hun har lagt ut det som kan være taushetsbelagt informasjon på sosiale medier. Foto: Jacques Hvistendahl
- OVER GRENSA: Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer kraftig på at hun har lagt ut det som kan være taushetsbelagt informasjon på sosiale medier. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer sterkt på at barneministeren legger ut opplysninger om barnefordelingssaken og om barnet på sosiale medier. Dagbladet skrev tidligere i dag om hvordan statstråden tvitret om detaljer i saken og skrev om saken på Facebook.

- Det er hårreisende at en statsråd legger ut taushetsbelagt informasjon om barnet på sosiale medier. Da har man gått over grensen for det en statsråd bør gjøre. Hun blander sitt personlige engasjement med sin rolle som statsråd, sier faren.

Ifølge faren har Thorkildsen valgt å tro på mor og ikke ønsket å snakke med far for å høre hans versjon. Inga Marte Thorkildsen ønsker ikke å kommentere kritikken fra barnefaren.

Hårreisende Som Dagbladet skrev i dag, engasjerte Thorkildsen seg for å skaffe advokat for barnet. Denne advokaten, Thea Totland, hadde hatt nær kontakt med mor og Thorkildsen. Derfor trakk lagmannsretten tilbake oppnevnelsen.

Thorkildsen sendte skriftlige spørsmål om saken til blant andre daværende justisminister Knut Storberget.

- Som stortingsrepresentant var Thorkildsen aktør i saken. At hun nå som barneminister og statsråd for alle forsvarer det og legger fram detaljerte opplysninger om saken, er hårreisende, sier faren.

Ble trodd Etter flere års barnefordelingsstrid bor barnet nå hos faren, mens mor har samværsrett. To rettsinstanser har konkludert med at faren ikke har begått overgrep.

- Det har vært fem utrolig tøffe år. Jeg har blitt trodd av politi, rettsvesen og barnevern, men beskyldningene henger jo der, sier faren.

Han sier en barneminister også skal være statsråd for fedre som blir beskyldt for overgrep i barnefordelingsstrider.

Brukt i et spill - Å beskylde en far for incest er det ultimate trumfkort i en barnefordelingssak. Anklager om overgrep skal man ta på det største alvor. Men selv om man er uskyldig,  er det umulig å motbevise. Thorkildsen har latt seg bruke i et spill, sier faren.

Til kritikken av Thorkildsens tvitring om saken hadde hun tidligere i dag kun følgende kommentar:

-  Det er viktig for meg å bruke sosiale medier for å være i dialog med folk. Jeg får også mange gode innspill på denne måten.