- Hun har vært aktør i saken hele veien

Faren reagerer sterkt på Inga Marte Thorkildsens rolleblanding.

- OVER GRENSA:  Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer kraftig på at hun har lagt ut det som kan være taushetsbelagt informasjon på sosiale medier. Foto: Jacques Hvistendahl
- OVER GRENSA: Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer kraftig på at hun har lagt ut det som kan være taushetsbelagt informasjon på sosiale medier. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Faren til barnet som Inga Marte Thorkildsen har engasjert seg for, reagerer sterkt på at barneministeren legger ut opplysninger om barnefordelingssaken og om barnet på sosiale medier. Dagbladet skrev tidligere i dag om hvordan statstråden tvitret om detaljer i saken og skrev om saken på Facebook.

- Det er hårreisende at en statsråd legger ut taushetsbelagt informasjon om barnet på sosiale medier. Da har man gått over grensen for det en statsråd bør gjøre. Hun blander sitt personlige engasjement med sin rolle som statsråd, sier faren.

Ifølge faren har Thorkildsen valgt å tro på mor og ikke ønsket å snakke med far for å høre hans versjon. Inga Marte Thorkildsen ønsker ikke å kommentere kritikken fra barnefaren.

Hårreisende Som Dagbladet skrev i dag, engasjerte Thorkildsen seg for å skaffe advokat for barnet. Denne advokaten, Thea Totland, hadde hatt nær kontakt med mor og Thorkildsen. Derfor trakk lagmannsretten tilbake oppnevnelsen.

Thorkildsen sendte skriftlige spørsmål om saken til blant andre daværende justisminister Knut Storberget.

- Som stortingsrepresentant var Thorkildsen aktør i saken. At hun nå som barneminister og statsråd for alle forsvarer det og legger fram detaljerte opplysninger om saken, er hårreisende, sier faren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer