- Hun himlet med øynene og sukket hver gang jeg rakte opp hånda

Mobbeekspert Kristin Oudmayer (40) ble selv mobbet av læreren.

- IKKE POLITISK LØSNING: Kristin Oudmayer (40) mener verken skolen eller politikerne alene kan løse problemet med mobbing. Foto: KRISTIN SVORTE / DAGBLADET
- IKKE POLITISK LØSNING: Kristin Oudmayer (40) mener verken skolen eller politikerne alene kan løse problemet med mobbing. Foto: KRISTIN SVORTE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg fant ut at den ene datteren min ble alvorlig mobbet på skolen. Det minte meg på at jeg selv ble systematisk mobbet, noe jeg ikke hadde tenkt over på mange år. En periode var jeg verdens sinteste mor!

Mye av voksenlivet til Kristin Oudmayer har siden dreid seg om mobbing. 40-åringen er i dag en av landets mest profilerte eksperter og samfunnsdebattanter på feltet, ikke minst gjennom jobben som prosjektansvarlig i Unicef-prosjektet «Du kan være Den ene», som skal inspirere voksne til å ta ansvar for å skape en trygg og inkluderende oppvekst for barn.

Kristins spesialfelt er kommet i fokus den siste uka, etter at VG brakte historien om Odin Olsen Andersgård, som bare ble 13 år etter langvarig mobbing ved to forskjellige skoler. 14-årige Villemo Hatland, som i vår selv fikk satt en stopper for sine egne mobbere etter et innlegg på Facebook og skolebytte, arrangerer søndag et fakkeltog mot mobbing i Oslo. Der skal Kristin være konferansier.

- Fakkeltoget er et utrolig fint initiativ, og jeg håper mange dukker opp. Det betyr veldig mye at Villemo står fram og gir mobbeofrene et ansikt; det viser andre unge at det kan gå bra. Men jeg vil ikke anbefale alle unge å stå fram på den måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer